Lusztig Péter a napokban – más jellegű elfoglaltsága miatt – kérte az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy 2008. december 31-én lejáró szerződését ne hosszabbítsa meg. Draskovics Tibor a kérést elfogadta – áll az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Osztálya által kiadott szűkszavú közleményben.

Mint ismert, a szocialista Zuschlag János kecskeméti büntetőperében kedden játszották le azt a felvételt, amelyen a bűnszervezetben elkövetett, jelentős kárt okozó csalással vádolt politikus telefonon hívta fel Lusztig Pétert és magyarázatot kért tőle a halasi MSZP-irodán tartot kétszeres házkutatásra. Lusztig megígérte a a pályázati pénzeket sajátosan kezelő ifjú szocialistának, hogy szól az érdekében a Bács-Kiskun megyei rendőrkapitánynak, és ha kell, akkor valaki majd szólni fog a legfőbb ügyésznek is.

A lehallgatott telefonbeszélgetés 2007. január 29-én zajlott. Lusztig Péter 1994 és 1998 között az MSZP országgyűlési képviselője, később pedig Lamperth Mónika belügyminiszter kabinetirodájának munkatársa is volt.

(MNO)