A rendezvény elsődleges célja, hogy minél többeknek – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – kedvet csináljanak a sporthoz, és segítsék a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez, erőnlétéhez. Elősegítve, hogy minél többen élvezettel, sikerélménnyel és ezáltal hosszútávon gyakorolják a kiválasztott sportágat, növelve az egyesületek utánpótlás és tömegbázisát.

A lényeg, hogy a gyerekek, felnőttek ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. „Ízleljék meg” a sportot.

A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt együttsportolásra is lehetőség nyílik a neves sportszemélyiségekkel.

A pénteki nap az óvodák, iskolák számára fenntartott nap, de 14 órától már a nagyközönség előtt is nyitva vannak a kapuk, a szombat pedig teljes egészében a családoké, nagyközönségé.

A két napos Nagy Sportágválasztón több mint 80 sportágat tehetnek próbára a jelenlévők például: atlétika, tájfutás, öttusa, kajak-kenu, úszás, vízilabda, jégkorong, síelés, sportlövészet, vívás, valamint a torna, a labdajátékok, a küzdősportok különböző válfajai stb.

A belépés ingyenes!