A második hét színes zenei kavalkádját az Ifjú Muzsikás fellépése nyitja meg. Az erdélyi-magyar autentikus zenét játszó együttes nevét egy széki kocsmában kapta. Alapítója Csoóri Sándor, aki máig egyedülálló módon megalkotta a zene hullámmozgásának elméletét. Csoóri módszere a „zenei jóga”, vagyis a hangok és az élet ritmusának egyensúlyára törekvés.

Péntek este a Maszkura és a tücsökrajz formáció jazz-pop előadása a húszas évek gengszter világába kalauzol, bőgő, tangóharmonika és szájzongora muzsikával, ahol a népi motívumok swinges, latinos, funkos elemekkel keverednek.

A hétvége a Mikulás-várás jegyében telik a Bálaszínházban. Az ArtStab Miklós püspöke versekkel, közös énekléssel és egy valódi Krampusszal lepi meg a gyerekeket. Szombaton Hódmezővásárhely költözik be jelképesen a Dóm térre; a Zöld Szikla Természetvédő Alapítvány vásári bábkomédiával, doromb játékkal és Ludas Matyival várja a családokat. A nap Szittya Magyar Népi Esttel zárul, ahol táncházban húzzák a talpalávalót hajnalig.

A második adventi gyertya fellobbanását a Lighthouse együttes ír-kelta népzenei koncertje előzi meg. A pop, rock és jazz elemeket ötvöző stílust, többek közt olyan különleges hangszerek keltik életre, mint a háromezer éves örmény pásztorsíp, a dudu, az ír furulya és a 12 húros gitár.

Vasárnap este öt órakor gyújtják meg a következő lila gyertyát az óriás adventi koszorún, ami a keresztény hagyomány szerint az ünnep szívünkbe érkezésére figyelmeztet. Ezt erősíti a hétfői zenés evangelizáció, melyet az Effata kórus és a vásárhelyi Adullám Evangelista Szolgálat közösen rendez.

A jövő hét csütörtök két különlegességet kínál; délután alföldi betlehemes játék elevenedik mg szicíliai marionett figurákkal, majd este fellép Szeged legrégebbi zenekara, a több mint 20 éve működő Gőzerő. A hardrock-folk banda megújult repertoárral áll a rajongók elé.

Az események honlapja: www.domter.hu