A március 26-27-én megrendezendő HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok számos tekintetben eddig is kuriózumnak számított a hazai karriervásárok között. Amellett, hogy az egyetlen felsőoktatási intézményektől független rendezvény, az álláskeresőket minden szinten támogatva nemcsak álláslehetőségeket, hanem képzési ajánlatokat és számtalan, a karrierépítést segítő szakmai programot is felvonultat két nap alatt.

Idén még egy újítással találkozhatnak a résztvevők: a Zöldövezet Társulás együttműködésével a rendezvény kiemelt hangsúlyt fektet a szelektív hulladékgyűjtésre. A cél, hogy a rendezvényen keletkező hulladék 2/3-a hasznosításra kerüljön. A kiállítók standjainál külön papírhulladék-tárolók, az állásbörze egész területén pedig szelektív hulladékgyűjtő pontok segítik a hulladékok szétválasztását. A háttérmunkálatok során is elsődleges szempont a hulladékok megfelelő gyűjtése és tárolása, és az újrahasznosítható vagy visszaváltható palackok használata. A korábban – inkább szabadtéri rendezvényeken – bevált gyakorlatot a HVG Állásbörze az elsők között vezeti be beltéri helyszínen annak érdekében, hogy tudatosítsa a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát mind a vállalatok, mind a fiatal látogatók körében.

A HVG Állásbörze február 27-ig várja minden olyan munkaadó vagy képzést kínáló intézmény, vállalkozás jelentkezését kiállítóként, akik számára fontos, hogy bemutassák ajánlataikat a diplomás vagy szakképesítéssel bíró tapasztalt munkavállalóknak, pályakezdőknek. A standok közel felére már érkezett foglalás, de még számtalan megjelenési lehetőség vár az érdeklődőkre.

Mit kínál a rendezvény a kiállítók számára?

– 5500 – 6000 fiatal látogatót: pályakezdőket, felsőfokú végzettségű szakembereket vagy szakképesítéssel rendelkező munkavállalókat,

– a végzettségek sokféleségét (gazdasági, pénzügyi, mérnöki-műszaki, informatikai, természettudományi, bölcsész),

– kiváló hallgatótoborzási lehetőséget képzéseikre, tanfolyamaikra,

– fórumot ajánlataik megismertetésére, intenzív arculat- és márkaépítésre,

– külföldi lehetőségek iránt is érdeklődő fiatalokat,

– profi szervezést, színvonalas helyszínt és szolgáltatásokat.

Mit kínál a HVG Állásbörze a látogatók számára?

A karrierépítést minden szinten támogató rendezvényt, ahol az érdeklődők egy helyen találkozhatnak:

– állásajánlatokkal a munkaerő-piac minden területéről, a több éves tapasztalatot és diplomát igénylőállásokon keresztül a pályakezdő pozíciókon át,

– továbbképzési lehetőségekkel, melyeket felsőoktatási intézmények, nyelviskolák és felnőtt képző intézmények, vállalkozások kínálnak,

– az álláskeresést, munkavállalást segítő szakmai programokkal, előadásokkal, workshopokkal, tréningekkel.

Jelentkezési határidő kiállítóként: 2009. február 27.

További információ:

Hajdú István Csongor főszervező,

telefon: +36 1-787-5989, mobil: +36 20-433-6035,

e-mail: hajdu.csongor@frissdiplomas.hu

——————————–

A HVG Állásbörze Magyarország egyetlen intézményektől független állás- és képzési vására. A rendezvény és a szervezők célja, hogy egy helyen minden szinten támogassák a diplomás fiatalok karrierépítését.

A minden évben kétszer megrendezett vásáron éppen ezért nemcsak állásajánlatokat kínáló cégekkel, hanem képzési lehetőségeket bemutató intézményekkel és vállalkozásokkal is találkozhatnak az érdeklődők, illetve számtalan hasznos szakmai program, workshop és tréning segíti a (leendő) munkavállalókat tudásuk felmérésében, és az álláskereséssel kapcsolatos legfontosabb gyakorlatok felismerésében.

A rendezvény évről évre a lehető legjobb minőséget szeretné nyújtani a kiállítóknak és látogatóknak egyaránt, ezért minden alkalommal kérdőívek segítségével méri fel a résztvevők véleményét.