Lehetőséget teremt arra, hogy az álláskeresők személyesen is megmutathassák tudásukat, felkészültségüket a kiállítóknak, ugyanakkor felmérhessék a saját lehetőségeiket is.

A HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok jelenleg hazánk egyetlen intézményektől független börzéje, és minden szinten támogatja a látogatók karrierépítését. Ennek érdekében a helyszínen az állásajánlatok mellett továbbképzési lehetőségek és számos, az álláskeresést, karrierépítést segítő szakmai program várja az érdeklődőket. A rendezvényen szeretnénk alternatívát nyújtani a látogatók számára, és megmutatni, hogy milyen lehetőségeik vannak akkor, ha nem találnak a képzettségüknek megfelelő pozíciót.

Idén tavasszal 67 kiállítóval találkozhatnak az érdeklődők, akik több mint ezerötszáz álláslehetőség és számtalan képzési ajánlat közül válogathatnak. Az állásajánlatok mellett a személyzeti tanácsadók több ezer álláslehetőséggel várják a látogatókat.

A végzős hallgatók, a pályakezdők és a már 3 5 éves gyakorlatot szerzett felsőfokú végzettségű szakemberek egyaránt megtalálhatják a számukra vonzó karrierlehetőséget. A rendezvény kiállítóinak ajánlatai alapján 2009 tavaszán a legkeresettebb végzettségek: közgazdasági, pénzügyi, informatikai, villamos- és gépészmérnöki, műszaki menedzseri és marketing/kommunikáció. A vállalatok egyötöde kínál továbbá bölcsész, logisztikai és HR-es állásokat, közel 50%-uk pedig alsóbb éveseknek szóló pozíciókkal várja a fiatalok jelentkezését.

Mi vár az érdeklődőkre a rendezvényen?

Teljes körű segítség a karrierépítéshez, vagyis:

– állásajánlatok diplomásoknak,

– szakmai gyakorlati helyek,

– továbbképzési lehetőségek,

– interaktív, szakmai előadások,

– karrier-tanácsadás,

– grafológiai elemzés,

– próbainterjúk,

és még sok más izgalmas program, nyereményjáték és lehetőség…

Ízelítő az álláskeresést segítő szakmai programokból:

– Bértárgyalás – a realitás talaján

– "Lehetőségmenedzsment" válság idején

– Az angol nyelvű állásinterjú csapdái trükkök a sikerhez

– Betekintés a kulisszák mögé HR-es szelekciós stratégiák

– Gyerek? Van! – Munkavállalás és gyermekvállalás

Szelektív hulladékgyűjtés a börzén

A HVG Állásbörze beltéri rendezvényként az elsők között kötelezte el magát a szelektív hulladékgyűjtés mellett. Célunk a környezet megkímélése, ezért a ZöldÖvezet Társulással együttműködve a rendezvényen keletkező teljes hulladékállományt szelektíven tároljuk és szállíttatjuk el.

A rendezvény területén 5-6 standonként gyűjtőszigeteket helyeznek el, amely az üveg-, a műanyag és a papírhulladék külön gyűjtésére szolgál.

A részvétel a rendezvényen és a programokon ingyenes és helyszíni regisztrációhoz kötött.

A rendezvényt 2009. március 26-án 11.00-kor Szauer Péter, a HVG Kiadói Zrt. vezérigazgatója nyitja meg.

HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok

2009. március 26-27. (csütörtök-péntek) 11.00-19.00

SYMA Sport- és Rendezvényközpont, C csarnok

Háttér-információk:

A HVG Állásbörze Magyarország egyetlen intézményektől független állás- és képzési vására. A rendezvény és a szervezők célja, hogy egy helyen minden szinten támogassák a diplomás fiatalok karrierépítését.

A minden évben kétszer megrendezett vásáron éppen ezért nemcsak állásajánlatokat kínáló cégekkel, hanem képzési lehetőségeket bemutató intézményekkel és vállalkozásokkal is találkozhatnak az érdeklődők, illetve számtalan hasznos szakmai program, workshop és tréning segíti a (leendő) munkavállalókat tudásuk felmérésében, és az álláskereséssel kapcsolatos legfontosabb gyakorlatok felismerésében.

A rendezvény évről évre a lehető legjobb minőséget szeretné nyújtani a kiállítóknak és látogatóknak egyaránt, ezért minden alkalommal kérdőívek segítségével méri fel a résztvevők véleményét.