Elhelyezés családoknál

Időpont: 2010. május 20–24. (4 éj)

Utazás: magas komfortfokozatú autóbusszal.

Szállás: Kalotaszentkirályon egy éj, Zetelakán három éj magyar családoknál kétágyas szobákban, ahol négy, esetleg hat főre jut egy fürdőszoba.

Ellátás: félpanzió az első napi vacsorától az ötödik napi reggeliig a vendéglátó családoknál.

Program:

1. nap: Találkozás május 20-án háromnegyed hatkor Budaörsön, a Templom téri parkolóban, indulás hatkor. Felszállás Budapesten a Műcsarnoknál fél hétkor. Utazás Ártándon át Nagyváradra, rövid pihenő a Királyhágón, majd Csucsán a Boncza-kastély meglátogatása. Érkezés Kalotaszentkirályra kora este, vacsora.

2. nap: Reggeli után továbbutazás Kolozsváron át Marosvásárhelyre, város nézés, utazás Farkaslakára (Tamási Áron sírja) és Szejkefürdőre (Orbán Balázs síremléke és a székelykapu-sor), Székelyudvarhely érintésével érkezés kora este Zetelakára, vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás Csík somlyóra, részvétel a szertartáson. Délután Székelyudvarhely érintésével visszautazás Zetelakára. Vacsora, szállás Zetelakán.

4. nap: Reggeli után kirándulás Csángóföldre, Gyimesbükkön autentikus csángó program korlátlan étel- és italfogyasztás mellett. Közben séta az ezeréves határhoz, a Gyimesi-szoroshoz, a Rákóczi vár romjaihoz. Délután Gyimesközéplokon és Gyi mesfelsőlokon keresztül visszautazás Zetelakára.

5. nap: Reggeli után haza utazás Korond érintésével, Budapestre, majd Budaörsre érkezés a késő esti órákban.

A részvételi díj: 49 900 Ft, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás, valamint az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a „Csángó népi program” árát, 18 eurót, melyet a helyszínen kell fizetni.

A jelentkezéskor befizetendő előleg 20 000 Ft, a hátralékot április 21-ig kérjük befizetni.

* * *

Elhelyezés szállodában

Időpont: 2010. május 21–24. (3 éj)

Utazás: magas komfortfokozatú autóbusszal.

Szállás: Szovátafürdőn, a Hotel Bradet két ágyas, fürdőszobás szobáiban.

Ellátás: félpanzió az első napi vacsorától a negyedik napi reggeliig.

Program:

1. nap: Találkozás május 21-én háromnegyed hatkor Budapesten, a Műcsarnok előtt, indulás hatkor. Utazás Székelyföldre Nagyvárad, Kolozsvár és Marosvásárhely érintésével, megállók közbeiktatásával. Érkezés Szovátafürdőre az esti órákban.

2. nap: Reggeli után utazás Csík somlyóra, részvétel a szertartáson. Délután visszaútban megállás Szej kefürdőn (Orbán Balázs síremléke és a székely kapu sor), valamint Farkaslakán (Tamási Áron sírja). Estére visszaérkezés a szállodába.

3. nap: Reggeli után kirándulás a Csángóföldre, Gyimesbükkön autentikus csángó program korlátlan étel- és italfogyasztás mellett. Közben séta az ezeréves határhoz, a Gyimesi-szoroshoz, a Rákóczivár romjaihoz. Délután Gyimesközéplokon és Gyimesfelsőlokon ke resztül visszautazás Szovátafürdőre rövid korondi megállás közbeiktatásával.

4. nap: Reggeli után megállók közbeiktatásával hazautazás. Budapestre, ill. Budaörsre érkezés a késő esti órákban.

A részvételi díj: 59 900 Ft, mely tartalmazza a szállás, a félpanziós ellátás, valamint az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a „Csángó népi program” á rát, 18 eurót, melyet a helyszínen kell fizetni.

A jelentkezéskor befizetendő előleg 30 000 Ft, a hátralékot 2010. április 22-ig kérjük befizetni. Az egyágyas felár 9 900 Ft/fő.

A lemondás díja 5000 Ft. Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.