Aki a nagykoncerteket szereti, eddig sem csalódott, de ezután jön még a kemencei nagyszínpadra a 100 Folk Celsius, Torres Dani, a Técsői Banda, a Csík Zeneakar és barátaik, a Belmondó, a Magma Cum Laude, Hobo, Ghymes, és a Kiscsillag.

A Vigasságon barangolva – a kiemelt programok mellett – lépten-nyomon vásározókba, utcazenészekbe, mutatványosokba, animátorokba, hagyományőrző kézművesekbe botlik a látogató. A település házai megnyitották kapuikat, l a helyi lakosok betekintést engednek a helyi ízek, mesterségek világába. A kulturális programok mellett a kulináris élvezetek is kiemelt szerepet kapnak. A régi tárgyak szerelmesei megnézhetik a lopótök kiállítást, csodálkozhatnak régi rádiókon, de ne hagyják ki a vasalókiállítást, meg a szódásüvegeket sem!

Egy ilyen sokhelyszínes, sokrétű fesztivál teljes kínálata oldalakat tölt meg, a komoly érdeklődőknek a következő honlapot ajánljuk: www.heted7vigassag.hu

* A fesztiválhelyszín megközelíthető vonattal Budapest Nyugati pályaudvartól Szobig, onnan autóbusszal Kemencéig,

* a Budapest-Vác-Parassapuszta-Kemence (M2-es) útvonalon gépkocsival,

* Pesttől Vácig vonattal, onnan autóbusszal.

* Esztergomból autóval a határ szlovákiai oldalán Szalka felé, majd visszatérve a Letkés-Ipolytölgyes-Vámosmikola-Perőcsény útvonalon.