Nagy a mozgolódás, minden érintett lelkesen készül az idei rendezvénysorozatra. A szervezők tudásuk és lelkesedésük legjavát adják idén is a szervezési munkálatokba. Az érdeklődők már most kérik a híreket a táborról interneten, telefonon és személyesen.

Az idei rendezvényen részt vesz többek között Dr. Hargitay András világ- és Európa-bajnok úszó, Wittner Mária ’56-os hős, Tolcsvay Béla énekmondó, Géczy Gábor népi gyógyász, Kalapács József rockénekes, Molnár V. József néplélek-kutató és Dr. Papp Lajos szívsebész professzor. E nevek szolgáljanak az összesen 18 programot magában foglaló rendezvény ízelítőjeként – a végleges program közzétételéig.

A tábor idején, az ismeretterjesztő előadások mellett idén is lesznek ősi hagyományokat ápoló kézműves foglalkozások, ősi hagyatékot idéző zenei programok. Újításként idén három korosztályban indítanak rajzpályázatot a magyar ősiség későbbiekben konkretizált témakörében.

A táborba idén is várnak a Kárpát-haza bármely területéről a magyar hagyaték után érdeklődő fiatalokat, akik bentlakóként élvezhetik a tábor programjait – a lehető legjobban lecsökkentett részvételi díj mellett.

A soproni és Sopron környéki érdeklődőket is hívják, számárukra ismét lehetőség nyílik a napi látogatásra a már megszokott keretek között.

A tavalyi tapasztalatokból tanulva idén külön hétköznapi idősávokat és hétvégi idősávokat határoztak meg a program összeállításakor. Hétvégén délelőtt két előadás tekinthető meg 10 órától, majd az ebédszünet után 15 órától még egy hosszabb előadás és legfeljebb fél órás átszerelés után az esti zenei program látogatható.

Hétköznapokon az előadások délután 17 órakor kezdődnek, hogy az érdeklődők többsége a munka befejeztével kényelmesen kiérjenek a kezdésre. Hétköznap délelőttönként a Kárpát-haza különböző részéről érkező táborozók számára tartanak kézműves foglalkozásokat, amelyek keretében a résztvevők elkészíthetik saját műveiket nagy tudású mesteremberek (fafaragó mester, bőrműves, további népművészek) segítségével.

Az előadások szüneteiben lehetőség lesz a tábor területére érkező mesteremberek termékeiből és az előadásokhoz kapcsolódó könyvekből, hanghordozókból vásárolni, továbbá a napi látogatók számára is megoldható az étkezés a tábor területén található étteremben.

Összességében elmondható, hogy ismét egy felejthetetlen programsorozatot tölthetnek el együtt a soproni erdőben, ahol újjáéledhet a magyar közösségi szellem, az ősi tudás utáni vágy és az ősi hagyaték továbbéltetésének igénye.

A tábor anyagi feltételeinek biztosítására a szervezők adományokat köszönettel elfogadnak!

Elérhetőségek, információ: www.turultabor.extra.hu