A sikeres szakkiállítás idén ismét ingyenes lesz a látogatók számára. Az előző évben a közönség nemcsak a soproni régióból érkezett, hanem Sárbogárdtól Szegedig mindenhonnan. Az innoLignum iránt épp úgy érdeklődtek nyíregyházai, szombathelyi és veszprémi szakközépiskolás diákcsoportok, mint ahogy a soproni egyetem hallgatói vagy az erdészeti és faipari szakmákban dolgozók.

A tavalyi Szakvásár nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók körében is sikeres volt, 82 százalékuk már akkor jelezte, hogy 2009-ben újra eljönne termékeivel. Több kiállító kapott vásárdíjat, innovációs különdíjat vagy közönség díjat.

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat megszervezésének érdekében tavaly együttműködési megállapodást kötött Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a NyME Erdőmérnöki Kara, a NyME Faipari Mérnöki Kara, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, az Országos Erdészeti Egyesület, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Faipari Tudományos Alapítvány. Idén a szervezők táborához csatlakozott új együttműködő partnerként a Sopron és Vidéke Ipartestület és a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség is.

A szervezők célja, hogy a vásár egyet jelentsen az innovatív, kreatív, magas műszaki nívót bemutató technológiák, termékek, a magas és megbízható minőség és a szakértelem együttes megjelenésével. Emellett segítő kezet nyújtanak a tehetséges hazai faipari, erdészeti vállalkozások újításainak demonstrálásához is. A kiállítás a kis- és középvállalkozások számára is elérhető „mustra” és programlehetőségek centruma kíván lenni és maradni. A szervezők a kiállítókkal összefogva részt kívánnak vállalni a faipar és az erdészet innovációs kultúrájának formálásában.

Az innoLignum célja továbbra is az erdészeti és faipari vállalkozások, szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása szakvásár és konferenciák keretében. Ugyanakkor a vásár lehetőséget teremt üzleti kapcsolatok kiépítésére, a szakma megismerésére, új termék bemutatására, értékesítésre, kiemelt figyelemmel az oktatásra és baráti összejövetelek szervezésére, a selmeci szellem ápolására.

A Vásár szakmai rangját a kiállító cégek termékkínálata mellett a kísérő rendezvények adják, amelyek értékes információkkal szolgálhatnak a vállalkozások számára, ezzel hozzásegítve őket jövőjük tudatos alakításában, ügyfeleik megtartásában, a megfelelő technológia kiválasztásában.

Az idei év kiemelt témája a fa, mint megújuló energia- és nyersanyag, amelynek hasznosításáról tartanak konferenciát szeptember 4-én „Fa, mint megújuló energiaforrás” címmel. Az elhangzó előadások célja a kis fűtőművek elterjesztésének lehetőségét feltárni, a pelletgyártást bemutatni és a kevésbé értékes faanyagok bevonását elősegíteni az energiahordozók között.

Emellett számos más területen is rendeznek előadásokat, konferenciákat pl. faépítészet, faipari marketing, energetika, munkavédelem, szabadalmi tanácsadás, kommunikációs tréning.

Az Országos Erdészeti Egyesület a rendezvénysorozat egyik alapítója, 2009. évi programjában külön foglalkozik a gazdasági válságot kezelő lehetőségekkel, a vásár alkalmával pedig az erdészeti vidékfejlesztési lehetőségekről szervez konferenciát, hiszen a kiállítás is segítheti a vállalkozások új útjainak erősítését, új kapcsolatok építését.

Szeretettel várják Önt és családját.

www.innolignumsopron.hu