Első ízben közel egy évtizede rendezték meg a napkori böllérversenyt, ami az elmúlt évek alatt mind nagyobb eseménnyé vált, mára az Észak-Alföldi Régió egyik legjelentősebb rendezvényeként tartják számon. A Nyíregyháza közelében található Napkor községben évente mintegy 40 csapat száll versenybe a legjobb fogópálinka, a legjobb toroskáposzta, stb. címért, mintegy 40 ezer látogató érdeklődésével övezve. Az igazi vidéki hangulatot árasztó fesztiválnak az Indesit Company Magyarország Kft. évek óta támogatója, ám 2009-ben, sőt 2010-ben már főtámogatóként és versenyzőként is megjelenik. A háztartási gépeket gyártó cég hazai vállalata mintegy tízfős csapatával megméretteti magát a disznóvágáson, majd a látogatók között értékes hűtőszekrényeket és tűzhelyeket sorsolnak ki.

„Az Indesit évek óta szívesen vesz részt a nagy tömegeket vonzó fesztiválokon. Nyaranta a Magyar Vöröskereszttel összefogva véradásra buzdítjuk a rendezvények látogatóit. A Böllérfesztivál pedig nem csak remek kommunikációs lehetőség, hanem kiváló csapatépítő program is, így a kollégák minden év végén lázban égnek, hogy az új évben ismét gumicsizmába bújjanak, kést ragadjanak, és feldolgozzák a disznót, némi fogópálinka kíséretében. A jó hangulat mellett az Indesit, mint kiemelt támogató, nyereményekről is gondoskodik. A látogatók között értékes, és nem utolsó sorban energiatakarékos háztartási gépeket sorsolunk ki” – mondja Bolváry Gellért, az Indesit Company Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A IX. Nemzetközi Böllérversenyen számos kategóriában mérhetik össze tudásukat a csapatok. A rendezvényen gasztronómiai szaktekintélyekből álló bíráló bizottság minősíti a toroskáposztát, hurkát-kolbászt, fogópálinkát, forralt bort, valamint a házi feldolgozás témakörben a csapatmunkát, a böllérmunkát és a hús füstölésre, hűtésre való előkészítését. A fesztivál záróakkordjaként kihirdetik: ki kapja a legjobb hurka, a legjobb toroskáposzta, a legjobb kolbász, a legnépszerűbb csapat, a böllérek legjobbja, a legjobb fogópálinka és a legjobb forralt bor díjat.

Száncsengés és Böllérverseny – 2010. január 9.(szombat)

Napkor, Napkorona Udvarház Rendezvény és Fesztiválközpont

Program:

– Magna Cum Laude – élő koncert

– Kistehén Tánczenekar – élő koncert

– 4 For Dance

– Nótár Mary

– Csocsesz

– Igrice Néptánc Együttes

– Everdance

– Búzakalász Férfikórus, Porcsalma

Belépődíj: 500 Ft