Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: Benén (Beregszász mellett) magánházaknál, családoknál, kétágyas szobákban, ahol 4, esetleg 6 főre jut egy fürdőszoba.

Ellátás: félpanzió az első napi vacsorától az ötödik napi reggeliig a vendéglátó családoknál.

Program:

1. nap: Indulás szeptember 3-án hétkor a Műcsarnok elől. Útközben a tákosi és csetfalvai kazettás mennyezetű református templom megtekintése, majd Csarodán a XIII. sz-i templom következik. Délután, a határátlépés után Beregszászon a Helytörténeti Múzeum megtekintése, majd rövid gyalogos séta a belvárosban, ezt követően utazás Benére, a szállások elfoglalása és a vacsora után ünnepélyes köszöntő a Faluházban.

2. nap: Reggeli után utazás a Vereckei-hágóhoz, majd visszaútban Szolyva (a sztálini terror idején elhurcolt magyarok emlékparkja), majd a romantika korából származó (1895) beregvári Schönborn-kastély és ősparkjának felkeresése után a Munkácsi Vár megtekintése zárja a programot.

3. nap: Reggeli után utazás az egykori Ung vármegye székhelyére, Ungvárra, a vár és a város megtekintését követően utazás Munkácsra, belvárosi séta, majd visszautazás a szállásra.

4. nap: reggeli után, Csetfalva fakazettás mennyezetű templomának megtekintését követően utazás Tiszaújlakra, ahonnan a Turul-emlékmű megtekintése után Nagyszőlősön át Huszt a következő megálló, a várrom és a vártemplom megtekintése. Innen Beregszászon át utazás haza, Budapestre érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 39 600 Ft/fő mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás és a helyi idegenvezetés árát, de nem tartalmazza a belépők költségét, melyre célszerű kb. 1500 Ft-ot számítani.

A jelentkezéskor fizetendő előleg 20 000 Ft, a hátralékot 2009. augusztus 3-ig kérjük befizetni.

Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg.

A lemondás díja 5000 Ft. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.

Jelentkezni lehet a Demokrata szerkesztőségében: 1062 Budapest, Andrássy út 124.

Telefon: 06 1 354-2350