Az eddig jelentkezett kiállítók többsége elsősorban mérnököket kereső gyártóvállalat, ezt követi az IT- és telekommunikációs szektor. A kiállítói listában jelentős számban találhatók szolgáltató központok és pénzügyi szolgáltatásokat (bank és biztosítás) nyújtó vállalatok, ahol főként gazdasági, pénzügyi végzettségű fiatalokat és idegen nyelveket beszélő munkavállalókat keresnek. Több vállalat képviseli az autóipart, az energiaszolgáltatási szektort és a kereskedelmi láncokat is. A személyzeti tanácsadóknak köszönhetően a fenti kínálat még számtalan terület ajánlataival egészül ki.

A rendezvényen két napja alatt az ÁllásTéren megjelenő munkaadó vállalatok és személyzeti tanácsadó cégek nyitott pozíciói mellett még sok egyéb lehetőséggel ismerkedhetnek meg a rendezvényre látogatók. A KépzésTéren felsőoktatási intézmények MSc- és posztgraduális képzései, nyelviskolák ajánlatai és felsőfokú szakképzési lehetőségek várják azokat, akiket az alternatív karrierépítési megoldások is érdekelnek. A Nemzetközi Téren diákszervezetek, utaztató cégek külföldi munkalehetőségei, csereprogramjai nyújtanak izgalmas választási módokat az álláskereső fiatalok számára. A börze sokszínű kínálatának hála, a végzős hallgatók vagy pályakezdők mellett a már tapasztalatot szerzett szakemberek szintén találhatnak maguknak megfelelő ajánlatokat.

Hajdú Csongor, a rendezvény főszervezője szerint az állásbörzei sikeres szereplésnek a legfontosabb alapszabálya az, hogy tudatosan készüljünk a részvételre. Ismerjük meg előre a számunkra szóba jöhető kiállítókat, a kínált pozíciókat, ezen kívül legyünk birtokában a legfontosabb információknak (ezekről egyébként március elejétől már olvashatunk a rendezvény honlapján), és természetesen mindig legyen nálunk önéletrajz! „A személyes kapcsolatfelvételkor minden esetben nagy előnyt jelent a külső és belső magabiztosság, ezért érdemes ezt kihasználni – állítja a szervező. – A HVG Állásbörzén kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy álláskeresőink a sikeres szereplés érdekében megkapjanak minden szükséges támogatást. Ennek érdekében számtalan szakmai programmal, előadással, személyre szabott helyszíni karrier-tanácsadással, magyar és idegen nyelvű próbainterjúkkal és még sok egyéb hasznos programmal segítünk a látogatók céljainak elérésében.”

Március 25-én és 26-án az álláskeresést, karrierépítést támogató szakmai programok mellett néhány különleges programon is részt vehetnek az érdeklődők. A programok közt jellemzően mérnökök, informatikusok és a pénzügyi területen elhelyezkedni kívánók juthatnak olyan új információkhoz, amelyek nemcsak az álláskeresési lehetőségeiket, hanem szakmai látókörüket is bővíthetik.

Ízelítő a szakmai programokból

GyakorlóTér

Próba AC, Állásinterjú-technikák tréning, Grafológiai elemzés, Próbainterjúk és CV-tanácsadás, Karrier-tanácsadás

Előadások

Grafton Recruitment: Mit tegyek, ha a szakmámban nem tudok elhelyezkedni?

Karrier Intézet: Remegő láb, izzadó tenyér: állásinterjú

Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft: Reális bérigények

Tóth Éva Mária: Mit érek én a válságban lassan ébredő munkaerőpiacon?

Angol nyelvű könyvbemutató a HVG Könyvek szervezésében: John Purkiss: Brand You (Én, mint márka)

Programok informatikusoknak

Napi munka és karrierlehetőségek bemutatása a Nav & Go, a Microsoft Magyarország, az IT Services Hungary, a BalaBit IT Security és az IBM tolmácsolásában.

Szakmai előadások informatikai érdekességekről:

kancellar.hu: Miért jó hackelni?

Weblib Kft.: Keresés – helyzet és trendek

Kürt Zrt.: Okos embernek a nagyapja ültet diófát

A fentieken kívül az Óbudai Egyetem 24 órás programozó versenyének első feladata, továbbá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem „Programozz környezettudatosan” nevű versenyének eredményhirdetése, valamint kompetenciamérő tesztek várják az érdeklődőket az állásbörzén.

Programok a pénzügyi terület iránt érdeklődő szakembereknek

A rendezvényen március 26-án kerül sor az Ecosim Diákmenedzsment bajnoksága első fordulójának lebonyolítására, a CEU szakértője, Vörös Tibor pedig Üzleti szimuláció az oktatásban címmel betekintést az üzleti szimulációk világba. Sőt az érdeklődők az AWD-nek köszönhetően pénzügyi tanácsadási szimulációban is kipróbálhatják az elméleti tudásukat.

Programok mérnököknek

A szakmai programok közt az IAESTE InPulse mérnökverseny győzteseinek kiállítása, izgalmas fizikai kísérlet bemutató, mérnököknek szóló előadás-sorozatok, a legújabb technológiai újdonságokat bemutató workshopok találhatóak. A hazai mérnöki karrierlehetőségeket ismertető vállalatok előadásai (pl.: Samsung, Siemens, Mercedes, Nokia Komárom, AUDI) mellett a MATE és a MAVE együttműködésével fiatal mérnökkutatók tudományos munkájának bemutatói is meghallgathatóak.

Témák:

Robotokkal a rák ellen? – új lehetőségek a sugárkezelésben

Energiatárolás Magyarországon, NaS akkumulátor

LEGO – játék felnőtteknek?

A „bitdzsungel útvesztői” avagy amit az intelligens informatikai rendszermenedzsmentről tudni illik

Diákok a nemzetközi érvényesülés útján

A börzére és szakmai programjaira a www.hvgallasborze.hu oldalon lehet regisztrálni.

HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok

2010. március 25-26. (csütörtök-péntek), 10.00-18.00

SYMA Rendezvényközpont, C csarnok