A szomoróci felkelés 90. évfordulóján, falunap keretében:

10 órakor a Református templomba ünnepi Istentiszteletre várják a vendégeket, ahol igét hirdet Balog Zoltán református lelkész, parlamenti képviselő, és a második világháborúban elhunyt és a kommunista kitelepítések során elhurcolt falubeliek emléktábláját felavatja Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

11 órakor a Faluházban folytatódó rendezvényen Dr. Orbán Viktornak, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének köszöntő levelét felolvassa, és ünnepi beszédet mond V. Németh Zsolt államtitkár, parlamenti képviselő.

Ezt követően Varga Dezső, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese és Szilágyi Mária kommunikációs igazgató ünnepélyesen forgalomba bocsátja a posta által az évfordulóra megjelentetett bélyegképes alkalmi levelezőlapot.

Díszpolgár avatás következik, és Prém Jenő, az Őrség fővárosának korábbi vezetője megnyitja a Kapornaky Gyula verseiből és Pongrácz Zoltán festményeiből rendezett kamara kiállítást.

Az ünnepség állófogadással ér véget.

Az emlékünnepségen részt vesznek Balassagyarmat (Civitas Fortissima) és Sopron (Civitas Fidelissima) vezetői is.

A Faluházban ünnepi Postahivatal működik 11 órától 15 óráig, kercaszomori alkalmi bélyegzéssel vesznek fel küldeményeket, a legszebb magyar bélyegek is megvásárolhatók.