Ma, borszűrő Szent Mihály napján ismét Borszerdát tartanak országszerte. A Közösségi Bormarketing Alap kampányához csatlakozó éttermek a mai napon féláron kínálják az itallapjukon szereplő magyar borokat ebéd- és vacsoravendégeiknek.

A szervezők ismét megrendezték a menüversenyt, az ételsorokat a www.borszerda.hu nyújthatták be a séfek, az étteremvezetők. „Szent Mihály napján a testes fehér- és a könnyű vörösborok a főszereplők. Az éttermeket is arra kértük, hogy rögzített áron kínált borszerdai menüiket ezek köré az italok köré tervezzék” – mondta Oláh László, a Közösségi Bormarketing Kft. vezetője. A menüversenyt a zsűri döntése alapján ezúttal a budapesti Vörös Postakocsi nyerte.

Borszerdán nemcsak az éttermek, hanem egyes kis- és nagykereskedések is kedvezménnyel árusítják boraikat a vásárlóknak.

A borszerdai hírek folyamatosan olvashatók a www.borszerda.hu honlapon. Itt lehet tájékozódni a részt vevő kereskedésekről és éttermekről, az alkalmi menükről, s asztalfoglalásra is mód nyílik.

„Szeretettel látjuk a vendégeket Magyarország több száz éttermében – mondta Oláh László. – Az elkötelezett borszerdázók pedig már most beírhatják naptárukba az idei utolsó Borszerda időpontját, november 10-ét, amikor az újborok lesznek terítéken, s az ünnepekre szánt borok kiválasztására is mód nyílik” – tette hozzá a szakember.

Az őszi menüverseny eredményei:

1. Vörös Postakocsi – Budapest

2. Szél Fiai Fogadó & Cellárium – Nyúl

3. Étterem és Panzió a Vadászkürthöz – Sopron

4. Don Leone – Budapest

Új Sipos Halászkert – Budapest

6. Gacsal Étterem és Borszalon – Eger

7. Bali Caffe – Budapest

8. Erlin Klub Galéria – Budapest

Kredenc Borbisztró – Balatonfüred

Wine & Coffee House – Budapest

11. iF Kávézó – Budapest

12. Hotel Sopron

Nyárfás Étterem – Zsámbék

Regélő Borház Csárda – Gyöngyös

Rigó Vendéglő – Kecskemét

16. Caffé Vero Étterem és Kávéház – Budapest

A menük megtekinthetők a www.borszerda.hu címen.