A kőbányán megrendezésre kerülő versenyre, a pincerendszer terhelhetősége, a néhol beszűkülő bányafolyosók miatt csak limitált számban lehet nevezni, futamonként 60-60 fővel.

A szervezőknek nem csupán a földalatti szakasz az egyetlen adujuk, bár ez is elég lenne. Azt, hogy mitől is lesz más az Underworld Kupa, mint a többi verseny, azt Fülöp Miklós főszervező foglalta össze:

– Kiemelendő, hogy itt nem „csak” egy versenyről van szó. Az, hogy Budapest belterületén, tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető helyszínen kerül megrendezésre az Underworld Kupa nagy lehetőséget kínál arra, hogy a mountain bike sportágat szélesebb közönségnek is bemutassuk. Többek között ez is a célunk, hogy komoly nézői létszámot vonzzunk a helyszínre, hiszen a nézőktől, szurkolóktól él és lüktet egy verseny. Többek között ezt hivatott alátámasztani a versenyt kísérő bike expo-nak nevezett kiállítás, ahol a kerékpár sportban jelenlévő cégek – vásárlási lehetőséggel összekötve – mutathatják be termékeiket. Emellett fontos lenne, hogy a hegyikerékpározás iránt érdeklődők információkat kaphassanak és eljuthassanak a csapatokhoz, bekerülhessenek a körforgásba. De gondolunk a családdal érkezőkre is és igyekszünk minél több kísérő programot tető alá hozni, hogy mindenki számára kellemesen teljen a nap.

Jól mutatja az érdeklődés nagyságát, hogy a nevezés megkezdésekor az indulói helyek egyharmada egy nap alatt elkelt. Tehát, aki szeretne indulóként részt venni az Underworld Kupán, annak nem csak a pályán, hanem a nevezéskor is gyorsnak kell lennie!

További információk, nevezés és kiállítói regisztráció a www.underworldkupa.hu weboldalon.