A tárlaton gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészség¬károsító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírásoknak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű és minőségű kozmetikai szerek, hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről, veszélyes és kockázatos tevékenységéről.

Programját tekintve a kiállítás egy lakás elrendezését követve mutatja be, hogy a mindennapok során hol, milyen hamis tárgyakkal kerülhetnek kapcsolatba az állampolgárok. A nappalin, gyermekszobán, hálószobán, konyhán és fürdőszobán végigkalauzolva a látogatókat, információs molinókkal és a kapcsolódó hamis tárgyakkal illusztrálja a hamis árucikkek megvásárlásával járó kockázatokat és veszélyeket, továbbá hasznos tanácsokkal segíti ezek elkerülését. Mindezek mellett a látogatókkal megismerteti a HENT és a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) tevékenységét, kiemelve a két szervezet hamisítás elleni munkájának jelentőségét és fontosságát.

A statikus kiállítóhelyek megtekintése mellett interaktív feladatok is várják az érdeklődőket. Lehetőség nyílik hamis és eredeti tárgyak összevetésére, a VPOP munkatársaihoz hasonlóan „csőgörénnyel” felfedni csomagok rejtett tartalmát, valamint a VPOP munkatársai által – a kiállítás ideje alatt naponta több alkalommal – megtartott előadásokon megismerni a hamisítók megtévesztő trükkjeit és a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkait.

A kiállítás 2009. december 2-a és 11-e között naponta 10-től 18 óráig látogatható a Magyar Szabadalmi Hivatal földszinti konferenciatermében (1054 Budapest, Garibaldi utca 2.). A kiállítás megtekintése díjtalan!

További információ a www.hamisitasellen.hu honlapon.