Az őszi börze újdonsága a Mérnök Napok nevet viselő programsorozat, mely a Kreativitás és Innováció Európai Éve 2009 tematikájába illeszkedve olyan programokkal szeretné segíteni a leendő mérnököket, amelyeknek köszönhetően közelebb kerülhetnek a szakmájuk különböző területeihez, ugyanakkor a tapasztalt műszaki szakemberek is találkozhatnak újdonságokkal és érdekességekkel. A kreativitás, az újítás, a kezdeményezőkészség nagyon fontos az álláskeresés és a munkavégzés során, és ennek tudatosítása különösen hasznos lehet a mérnökként dolgozni vágyó fiataloknak.

A Mérnök Napok programja:

– A THE interaktív látványos fizikai kísérletekkel, újdonsült találmányokkal és szponzorcégeik részvételével készül az állásbörzére, ezen kívül izgalmas szakmai programokkal, előadásokkal és workshopokkal várja az érdeklődőket, akik betekintést nyerhetnek a speciális állásvadászati trükkökbe, de megismerkedhetnek a valós műszaki pozíciók eléréséhez használható receptekkel is. Több nagy cég rövid előadásokkal képviselteti majd magát, köztük az Ericsson, a Siemens, a Nokia Siemens és a Sanofi Aventis.

– A 100 csoda televíziós műsor egy kerekasztal-beszélgetésre invitálja az érdeklődőket, ahol Piringer Patrícia moderálásával 4 fiatal kutató fog beszélgetni a magyar innováció esélyéről, és arról, hogy vajon mennyit ér a kreativitás, ha magyar? A beszélgetés résztvevői: Székely Sándor, Horváth Gyula, Sarkadi-Nagy Balázs, Kovács Gábor.

– A Magyar Innovációs Szövetségnek köszönhetően az érdeklődők olyan, fiatal, tehetséges magyar mérnökökkel ismerkedhetnek meg, akik szakterületükön valami kiemelkedőt értek el (legyen az akár a versenyszféra, akár a kutatás világa).

– A program keretében a látogatók megismerkedhetnek azokkal az ötletpályázatokkal, melyek az IAESTE InPulse – Verseny az IDŐért nevet viselő megmérettetésére készültek. Az országos verseny célja: minél több mérnökhallgató bevonása a versenybe, gondolkodásra, kreativitásra sarkallása, az egyetemen megszokottaktól eltérő akadályok elé állítása. A versenyre előzetesen lehet jelentkezni. A legsikeresebb ötletpályázatokat szakmai zsűri bírálja el, és a legjobbakat összesen 920 000 Ft értékben támogatják, illetve jutalmazzák.

– A BEST Budapest mini mérnökversenyén a résztvevők izgalmas feladatokon keresztül a helyszínen próbálhatják ki kreativitásukat, műszaki affinitásukat. A feladatok kis ügyességgel és jó ötletekkel mindenki számára megoldhatók. A megvalósításhoz csupán néhány segédeszközre lesz szükség, amelyeket a BEST biztosítja a vállalkozó kedvű versenyzők számára.

– Az Ecosim egy izgalmas üzleti szimulációval várja az érdeklődőket. A sörgyártás szimulációjával a menedzserjelöltek döntési helyzetekben próbálhatják ki magukat. A játék idejére (1 virtuális év) egy elképzelt, sört termelő és értékesítő vállalat vezetésének szerepét kell átvenniük a versenyzőknek. Az Ecosim a rendezvény mindkét napján győztest hirdet a játékosok között.

– A kiállítók termékeik és technológiájuk bemutatásával és természetesen állásajánlatokkal várják a fiatal mérnököket és informatikusokat.

Mérnök Napok és HVG Állásbörze

2009. október 15-16. (csütörtök-péntek) 10.00-18.00

SYMA Rendezvényközpont, B csarnok

További információk a kiállítókról és a programokról: www.hvgallasborze.hu