A majálisnak már kialakult közönsége van, akik számára lehetőség van az élményszerű, tartalmas kikapcsolódásra. A Múzeumok a népszerűsítés mellett bemutatják szűkebb-tágabb környezetük hagyományait, egyéb kulturális értékeit is. Az ICOM ez évi jelszavához – „Múzeumok és Turizmus” és a Kulturális Turizmus Évének programjához kapcsolódva a látogatók az itt kapott információk alapján is tervezhetik a nyári programjaikat. Mindezek mellet a gyerekszínpadon bábelőadások, a nagyszínpadon zenei programok koncertek, bemutatók szórakoztatják a közönséget. Kirakodó és népművészeti vásár várja a Mesterségek utcájában és a mesterségek udvarában az érdeklődőket.

A hagyományokhoz híven, a Múzeumi Világnapon, szombaton, az ünnepélyes megnyitón köszöntik majd „Az Év Múzeuma” és a „Vendégbarát Múzeum” pályázat díjazottjait, vasárnap pedig átadásra kerülnek a Majális Közönségdíjai is. „Az év Múzeuma” díjat a legkreatívabb és legsikeresebb Múzeumnak ítéli oda minden évben a bíráló bizottság. 1997-ben a „Matrica” Múzeum elsőként kapta meg e rangos elismerést.

A „Matrica” Múzeum és Régészeti Park minkét nap a őskori hangulatot megidézve az őskori foglalkozások mellett kínálja szolgáltatásait, kiadványait és programjait.

Szombaton vendégként csatlakozik a Múzeumhoz Gáspár Pál Szilveszter ötvös vésnök, akitől az őskori pénzverés technikáját és motívum világát sajátíthatják el az érdeklődők. A Rádió 6 is képviselteti magát, akik tudósítanak is a Múzeumok Majálisáról.

Mindkét napon reggel 9 órától este 9 óráig várják a múzeumokat kedvelő közönséget.

A Múzeumkertben a belépés díjtalan!

További információ:

www.matricamuzeum.hu

www.majalis.hu