A non-profit, civil kezdeményezés azért kelt életre, hogy rendszeresen lehetőséget adjon a gyermekek, de akár a felnőttek számára is, hogy a sport közelébe kerülhessenek és a gyakorlatban ismerhessék meg az egyes sportágak lényegét, megkönnyítve ezzel a döntést: „Melyik sportágat válasszam?” Hiszen a budapesti rendezvény egy helyszínen több mint 80 sportág számára ad bemutatkozási lehetőséget, és ami a lényeg: a látogatók mindegyikbe „belekóstolhatnak”, kipróbálhatják a sportágakat, s mindezt díjmentesen, edzői felügyelet mellett tehetik meg, rögtön felvilágosítást kapva, hogy hol gyakorolhatják az adott mozgásformát.

Van itt műanyag sí-lesikló pálya, kajak-kenu medence, plasztik jégpálya, de a torna, a küzdősportok vagy éppen a labdajátékok sokaságával is van mód megismerkedni. Szóval egy igazi „sportkalandpark” várja a látogatókat. A több mint 80 sportág közül mindenki kiválaszthatja a korának, nemének, testfelépítésének, vagy akár pénztárcájának leginkább megfelelőt.

A rendezvény pénteki napján elsősorban az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat várják a szervezők, de pénteken 14 órától és szombaton egész nap (9 és 17 óra között) a családoké, a nagyközönségé a terep.

Együtt bokszolni Kótai Misivel, egy hajóban evezni Kozmann Györggyel, együtt vízilabdázni Gergely Istvánnal? A rendezvény két napján közel 40 élsportoló, olimpikon is megjelenik, többségükkel az együttsportolásra is lehetőség nyílik, mely életre szóló élményt jelenthet a látogatóknak.

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A.

Újdonság, hogy a budapesti két (májusi és szeptemberi) rendezvény mellett, idén 15 vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó, hogy az egész ország választhasson… sportágat!

Májusi vidéki helyszínek:

május 7-8. – Békés, Szeged

május 14-15. – Dunaújváros

május 28-29. – Hódmezővásárhely, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs.

További információ: www.sportagvalaszto.hu