A legnagyobb autóipari cégeken kívül számtalan shared service center, telekommunikációs cég, gyártó-összeszerelő vállalat, FMCG – szektorban tevékenykedő vállalkozás, kereskedelmi cég, vagyis a legnagyobb hazai nagyvállalatok képviselői jelennek meg október 7-8-án két napig a SYMA Rendezvényközpontban. A fentieken kívül a börze KépzésTerén minden eddiginél több kiállító – felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, továbbképző központok – mutatja be az aktuális továbbtanulási ajánlatait.

A változatos kiállítói összetétel és az általuk kínált ajánlatok nagy száma egyértelműen jelzi, hogy fellendülőben van a munkaerő-piac. A hazai cégek erősen érdeklődnek a diplomás munkavállalók, különösen a mérnöki, műszaki, informatikai, pénzügyi szakemberek és az idegen nyelveken tudó álláskeresők iránt.

A börze szervezői szeretnék, ha a kereslet-kínálat egymásra találása ez alatt a két nap alatt minél sikeresebb lenne, ezért szokás szerint számtalan álláskeresést segítő szakmai programot kínálnak a látogatók számára. Az ingyenes önéletrajz-tanácsadás, a próbainterjú, az álláskeresési tréning, a karrier-tanácsadás és a grafológiai elemzés mellett még izgalmas előadások is segítik a helyszínen a kilátogatók tájékozódását, karrierépítését.

Az ipari szektorban tetten érhető, mérnökök és műszaki szakemberek iránti kereslet megnövekedését támogatva a börze második napján külön a számukra előállított előadás-sorozat mutatja be a hazai karrierlehetőségeket a legnagyobb vállalatoknál. Az érdeklődők megismerhetik a börze kiemelt állásajánlójaként megjelenő AUDI karrierkínálatát, de találkozhatnak többek közt a Mercedes, a MARS, a Samsung Electronics, a Nokia Siemens Networks, a Lego, a Bosch, az Ibiden és a Philips álláslehetőségeivel, ezen kívül betekintést nyerhetnek az ezeknél a nagy cégeknél folyó szakmai munkába is.

A szervezők 2010 őszén még egy újdonsággal támogatják a hatékony álláskeresést. A börze kiállítói mostantól nemcsak a helyszínen, hanem online, a rendezvény honlapján keresztül is elérhetők, megszólíthatók. Így azok is bátran csemegézhetnek a kínálatból, akik nem tudnak részt venni a rendezvényen, mert éppen dolgoznak a börze ideje alatt, vagy esetleg vidékiek, és a távolság miatt nem tudnak személyesen megjelenni a rendezvényen.