Az akció lényege, hogy bárki, aki szeretne, minden kötelezettség és ellenszolgáltatás nélkül kap egy ölelést.

A mozgalom, melyből ez az akció is kikerekedett, mára már világszerte elterjedt, s nem kapcsolódik hozzá semmilyen ideológiai vagy pénzügyi háttér. Mivel a résztvevőkhöz bárki odaléphet egy ölelésért, az immár hatodszorra szervezett akció kiváló tréning a diákoknak jövőbeli munkájukhoz, hiszen a szociális munkás nem választhatja meg, kinek ad, kinek segít.

– Szeretnénk, ha nem csak a Kodolányi János Főiskola hallgatói és tanárai adnának ingyen ölelést, hanem bárki, aki kedvet érez, csatlakozna a mozgalomhoz. Várjuk azok jelentkezését a helyszínen, akik szeretnének önkéntes ölelők lenni! – mondta Hordós László a KJF adjunktusa, az akció egyik honosítója és főszervezője.

– Szeretném, ha újra „divatba” jönne családon belül is a rendszeres ölelkezés. A gyerekeknek nagy szükségük van erre, de a felnőttek testi-lelki egészségének megőrzéséhez is elengedhetetlen! – közölte Ricsi Bohóc, aki most először csatlakozik az akcióhoz és bár inkognitóban, de ő is önkéntes ölelőként jelenik meg a helyszínen.