Minden védencének gazdát szeretne találni a Rex Kutyaotthon Alapítvány a hontalan állatok világnapja alkalmából, ezért augusztus 13-án rendkívüli örökbefogadó napot szervez. 



A leendő gazdák látványos oktatóprogramokon vehetnek részt, és ajándékot is kapnak új négylábú társuk mellé – közölte az alapítvány az MTI-vel. 
    
Az elárvult kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrocsipet, és átestek az ivartalanításon is, így a csaknem 60 ezer forint értékű ellátások már nem a leendő gazdát terhelik. Mindemellett a szervezet egyhavi, ajándék kutyatáppal is igyekszik növelni az örökbefogadó kedvet.
    
A Rex Állatszigeten szombaton délelőtt az állatok örökbefogadásáról szóló tájékoztatóval indul a program, majd a Rex Tanoda és az alapítvány önkéntesei kutyaiskolai foglalkozást tartanak az állatoknak, hogy a leendő gazdák láthassák, milyen a kutyás élet. Kora délután az ivartalanítás fontosságáról lesz előadás, valamint a rendezvény ideje alatt kutyakozmetikusok is megszépítik majd az ebeket.
    
A hét folyamán folyamatosan kerülnek fel az alapítvány Facebook-oldalára az örökbefogadható kutyákról készült képek és videók, valamint egy rövid jellemzés is, ami megkönnyíti a megfelelő társállat kiválasztását. 
    
A hontalan állatok világnapja az Egyesült Államokból, 1992-ben indult kezdeményezés, célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és a megoldáshoz szükséges összefogásra.

(Forrás: MTI, fotó: Rex kutyaotthon alapítvány)