Magyarország csodálatos helyekkel, elrejtett kis településekkel, vagy éppen nagy vonzerejű népszerű városaival várja a nyári pihenés, a kikapcsolódás idejére valamennyiünket. Az utazni vágyók, a vízpartok és strandok szerelmesei előtt azonban most példátlan lehetőségek sokasága nyílik meg új turisztikai célpontok felfedezésére és megismerésére, méghozzá igencsak pénztárca kímélő módon!

Az esemény egyik célja visszacsábítani a gyönyörűbbnél-gyönyörűbb magyar strandokra a hazai közönséget. Most a strandfesztivál kiváló alkalmat teremt az érdeklődőknek, családoknak az ország strandjainak, termál- és gyógyfürdőinek megismerésére, kipróbálására, újrafelfedezésére igen kedvező feltételekkel.

A rendezők alapvető törekvése egyezik a Magyar Turizmus Zrt. 2009-es hazai turizmusélénkítő stratégiájával, amely felhívja figyelmünket az itthon is megszerezhető turisztikai élményekre: „Itthon láss csodát!”. Való igaz, a vizek országaként csodálatos dolgok itthon is vannak! A szervezők szándéka ezért a strandkultúra népszerűsítése mellett, hogy a nyaralni vágyók ne csupán a tengerparti nyaralásokat részesítsék előnyben, hanem fedezzék fel „újra” a belföldi vízpartokat, fürdőhelyeket.

A Strandra Magyar! kínálta kedvezményes strandolási lehetőséggel még ebben a gazdaságilag kedvezőtlenebb helyzetben sem kell lemondani a pihenésről! Sőt, a nehezebb szociális helyzetben élők, nagycsaládosok számára is alkalom nyílik arra, hogy szélesebb körben betekintést nyerjenek hazánk fürdővilágába.

Ugyanebben az időszakban ezért a strandokkal, fürdőkkel egy településen működő szállodák közül többen is kedvezményes szálláslehetőséget kínálnak a résztvevőknek, elősegítve a nyaralással kapcsolatos választási döntéseket. A programhoz folyamatosan csatlakozó strandok és szállodák részletes ajánlatai a www.strandramagyar.hu weboldalon érhetők el, valamint a jeggyel rendelkezőknek az első belépéskor átadásra kerülő programfüzetben.

Belépőjegyek a rendezvény utolsó napjáig vásárolhatók országosan 2009. május 21-étől a Ticket Express jegyiroda hálózatában (www.tex.hu), valamint 2009. május 29-étől 4500 lottószelvényt értékesítő helyen (lottózókban, postákon, trafikokban). Felnőtt jegy: 1800 Ft/9 nap, gyerek jegy 14 éves korig: 1200 Ft/9 nap.

A 9 napra szóló belépő rossz idő esetén sem vész kárba, mert a programhoz fedett uszodák és fürdők is csatlakoznak. Mindezek mellett a Strandra Magyar! karszalaggal rendelkezők a legtöbb strandra sorban állás nélkül is bejuthatnak.

Magyarország csodálatos, itt a lehetőség megismerésére, felfedezésére is! Kalandra, útra, strandra magyar!

Az esemény együttműködő partnere a Magyar Turizmus Zrt..

Akik már csatlakoztak és várják a fürdőzőket:

Achilles Park – Győr, Aquacity Vízicsúzda- és élménypark – Zalaegerszeg, Albertirsa Gyógy- és Strandfürdő, Aqua Termál és Kemping – Csorna, Aquaworld Budapest, Bogácsi Thermálfürdő Kft., Budatava Strand – Balatonalmádi, Csopak Strand, Diási Strand – Gyenesdiás, Dunaföldvár Strand, Fényes Fürdő és Kemping – Tata, Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping, Hajdúdorog Strandfürdő, Jonathermál Zrt. – Kiskunmajsa, Kazincbarcika Városi Strandfürdő, Kisköre Szabadvízű Strand, Káptalanfüredi Kis Strand, Káptalanfüredi Nagy Strand, Lakitelek-Tősfürdő, Lido Strand – Vonyarcvashegy, Magyarhertelendi Termálfürdő, Napsugár Beach – Tihany, Park Strand Kemping – Agárd, Püspökladányi Gyógyfürdő, Sajkodi Strand – Tihany-Sajkod, Strandfürdő és Gyógyászat – Dévaványa, Sellő Wellness Centrum – Dabas-Gyón, Szentesi Üdülőközpont, Thermálstrand Tiszacsege, Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő és Kemping – Jászapáti, Váci Strand és Uszoda, Városi Strand, Uszoda és Gyógyvízű Fürdő – Berettyóújfalu, Wesselényi Strand – Balatonalmádi.

A strandok csatlakozása 2009. június 27-ig folyamatos!

További információk: www.strandramagyar.hu, info@strandramagyar.hu