Időpont: augusztus 17–22 között (1+4 éj, 6 nap, melyből 3 munkaszüneti nap)

Utazás: magas komfortfokozatú autóbusszal.

Szállás: Első éj Kalotaszentkirályom, majd 4 éj Székelyföldön, Zetelakán magánházaknál, magyar családoknál, kétágyas szobákban, ahol 4, esetleg 6 főre jut egy fürdőszoba.

Ellátás: félpanzió az érkezés napján reggelitől az elutazás napján reggeliig.

Program:

1. nap: Találkozás háromnegyed hatkor Budaörsön a Templom téri parkolóban. Indulás hatkor. Csatlakozás Budapesten a Műcsarnok előtt fél hétkor. Utazás Ártándon át Nagyvárad érintésével a Királyhágón megállva Kalotaszegre, ahol Kalotaszentkirályon szállás, vacsora.

2. nap: Reggeli után továbbutazás Kolozsvárra, a belváros megismerése után a következő megálló Marosvásárhely, majd Segesvár és a fehéregyházi Petőfi-emlékmű meglátogatása. Zetelakán szállás, vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás Szovátára (Medve-tó), Parajdra (sóbánya), Korondra (fazekasok és egyéb árusok), Farkaslakára (Tamási Áron sírja), Szejkefürdőre (Orbán Balázs sírja és a székely kapuk sora), majd visszautazás Zetelakára, vacsora.

4. nap: Reggeli után utazás Csíkszere da (csíksomlyói kegytemplom), Madéfalva érintésével a Gyilkos-tóhoz, majd a Békás-szoros felkeresése. Visszautazás Gyergyószentmiklós érintésével a zeteváraljai víztározó mentén Zetelakára, vacsora.

5. nap: Reggeli után Tusnádon át kirándulás a Szent Anna-tóhoz, majd Bálványos fürdő és a torjai büdösbarlang felkeresését követően Kézdivásárhely belvárosának megtekintése. Visszautazás a Nyerges-tetőn át Csíkszeredán keresztül Zetelakára.

6. nap: Reggeli után hazautazás néhány megálló közbeiktatásával. Budapestre, majd Budaörsre érkezés az esti órákban.

A részvételi díj: 58 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás és a helyi idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a belépők árát (kb. 30 lej). A jelentkezéskor befizetendő előleg 25 000 Ft, a hátralékot július 16-ig kérjük befizetni.

* * *

Fakultatív kirándulás a moldvai csángókhoz augusztus 19 – 21-én (2 éj), a székelyföldi utazás időtartamán belül.

Utazás: helyi bérlésű autóbusszal.

Szállás: Pusztinán, magyar csángó családoknál egyszerű körülmények között.

Ellátás: félpanzió az első esti vacsorától a harmadik napi reggeliig

Program:

1. nap: Reggeli után elutazás Zetelakáról Gyimesfelsőlokon, Gyimes-középlokon keresztül Gyimesbükkre, fakultatív ebéd, utazás Kománfalván át Pusztinára. Délután a Magyar Házban műsor Nyisztor Ilona csángó népművész-énekes vezetésével. Hagyományos pusztinai vacsora a Magyar Házban (sanyólé, galuska, pitán, boracska), szállás a családoknál.

2. nap: Reggeli után kirándulás Csángóföld déli részére, Klézsére, ahol a Szeret-Klézse Alapítvány által nemrég megnyitott Csángó Ház működik. Itt fakultatív ebéd után a Csángó Múzeum megtekintése, majd Duma András előadása és a helyi diákok bemutatója. Klézse után utazás Lujzikalagorba, majd vissza Pusztinára, vacsora.

3. nap: Reggeli, az Ojtozi-szoroson át Kézdivásárhely, majd a gelencei erődtemplom felkeresése, majd a Kászonokon át, a Nyerges-tetőn keresztül visszautazás Zetelakára.

A részvételi díj: 16.800 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás, a félpanzió és a helyi idegenvezetés, valamint a buszos utazás költségét, figyelembe véve az árban, hogy Zetelakán 19-én és 20-án csak a szállás fenntartásáért kell fizetni, de ellátást nem. A két fakultatív ebéd ára kb. 30 lej és kb. 1600 Ft.

Jelentkezni lehet a szerkesztőségben:

1062 Budapest, Andrássy út 124.

Tel.: 06 1 354 2351

A lemondás díja 5000 Ft. Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.