Lehetőségeink álláskeresőként

A 2010-es tavaszi HVG Állásbörzén 89 kiállító állás- és képzési ajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők a SYMA Rendezvényközpontban. A közel 1500 konkrét állásajánlat mellett a végzős, pályakezdő vagy már tapasztalt diplomás álláskeresők feltérképezhetik az aktuális képzési kínálatot is. A helyszínen számtalan izgalmas szakmai program kedvez azoknak, akik szeretnének álláskeresési tanácsokat kapni vagy éppen szélesítenék szakmai látókörüket, és megismernék, milyen munkavégzési alternatívát kínálnak számukra az őket kereső vállalatok. A kiállítók listája megtekinthető a www.hvgallasborze.hu/kiallitok oldalon.

Hogyan adjuk el magunkat?

A szakmai programok közül kiemelkedik az Én, mint márka, avagy tedd magad eladhatóvá! című, friss HVG könyv könyvbemutatójával összekötött kerekasztal-beszélgetés, ahol március 25-én John Purkinssel, a könyv szerzőjével Liptai Gabriella, a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások üzletág kommunikációs vezetője, Budaházy Árpád, a HVG Könyvek kiadóvezetője és Hajdú Zoltán, a Smart Staff Kft ügyvezetője beszélget. A kerekasztal témája a könyv apropóján olyan aktuális kérdéseket boncolgat, amelyekből az álláskeresésre, állásinterjúkra készülő látogatók is ihletet meríthetnek:

Miért van egyre nagyobb szükségünk önmarketingre? Mi az énmárka szerepe karrierünkben? Miért lényeges meghatároznunk az életcélunkat? Miért fontos tisztában lennünk képességeinkkel?

Milyen karrierlehetőségeink vannak?

A börze szervezői különleges programokkal is készültek az informatikusok, mérnökök és pénzügyi terület iránt érdeklődő látogatók számára.

Az informatikusok a napi munka és karrierlehetőségeiket a Nav N Go, a Microsoft Magyarország, az IT Services Hungary, a BalaBit IT Security és az IBM tolmácsolásában ismerhetik meg.

A gazdasági vonalat a CEU szakértője, Vörös Tibor Üzleti szimuláció az oktatásban című előadása erősíti, sőt az érdeklődők az AWD-nek köszönhetően pénzügyi tanácsadási szimulációban is kipróbálhatják az elméleti tudásukat.

A hazai mérnöki karrierlehetőségeket a Samsung, a Siemens, a Mercedes, a Nokia Komárom és az AUDI előadásaiból, valamint fiatal mérnökkutatók tudományos munkájának bemutatóiból és Barnaföldi Gergely Gábor fizikus Magyar kutatók a CERN-ben című izgalmas beszámolójából ismerhetik meg.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A börzére és szakmai programjaira a www.hvgallasborze.hu oldalon lehet regisztrálni.