Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: Kalotaszentkirályon, 4 éj magyar családoknál kétágyas (igény szerint három- vagy négyágyas) szobákban, ahol négy, esetleg hat főre jut egy fürdőszoba. Teljes ellátás az első nap vacsorától az ötödik nap reggeliig a vendéglátó családoknál.

Program:

1. nap, december 29. kedd: Találkozás fél hatkor Budaörsön a Templom téri parkolóban. Indulás hatkor. Csatlakozás Budapesten a Műcsarnok előtt fél hétkor. Utazás Ártándon át Nagyváradra, rövid pihenő után a következő megálló a Királyhágó. Itt kis pihenő, délután érkezés Kalotaszentkirályra, vacsora a vendéglátó családoknál.

2. nap, december 30. szerda: Reggeli után egy hagyományos falusi disznóölés megtekintése, majd kirándulás a Sebes patak völgyébe, a Székelyjó-vízeséshez, Havasrekettyéig autóbusszal, onnan oda-vissza körülbelül 12 kilométeres gyalogtúra (ehhez megfelelő ruha és lábbeli ajánlott). A kirándulás után ebéd a házigazdáknál, délután szabad program, pihenés. Este közös disznótoros vacsora, kalotaszegi zenével, népviseleti és néptáncbemutatóval.

3. nap, december 31. csütörtök: Reggeli után sétakocsikázás vagy szánkózás Magyarvalkóra (a hóviszonyoktól függően), ahol az egyik legszebb kalotaszegi református templom található, ott forraltbor-kóstolás. Ebéd Kalotaszentkirályon a házigazdáknál. Délután szabad program, pihenés. Este óévbúcsúztató a református templomban, majd közös szilveszteri vacsora, bőséges ellátással, élő zenével, mulatság, tánc reggelig.

4. nap, január 1. péntek: Reggeli után újévi istentisztelet a református templomban (katolikus szentmisén való részvétel egy közeli faluban igény szerint megoldható). Ebéd a házigazdáknál. Délután szabad program, szánkózás, séta a faluban, Kalotaszentkirály turisztikai nevezetességeinek megtekintése. Vacsora a házigazdáknál, utána morzsabál a művelődési házban a helybéli fiatalság szervezésében.

5. nap, január 2. szombat: Reggeli után búcsú a vendéglátóktól, kirándulás a Meleg-Szamos völgyébe, a jósikafalvi (Béles) völgyzárógát és gyűjtőtó megtekintésére. Ezt követően hazautazás a már ismert útvonalon. Budapestre, ill. Budaörsre érkezés az esti órákban.

A részvételi díj: 78 900 Ft, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a teljes ellátás, a programok, valamint az idegenvezetés költségét.

A jelentkezéskor befizetendő előleg 30 000 Ft, a hátralékot 2009. november 29-ig kérjük befizetni. Az egyágyas felár 8000 Ft/fő, a gyermekár 10 éves korig 59 900 Ft/fő.

Jelentkezni lehet a Demokrata szerkesztőségében: 1062 Budapest, Andrássy út 124.

Telefon: 06 1 354-2350

Az utazás – melyre jelentkezéskor útlemondási, indulás előtt baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás köthető – csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg. Amennyiben az utazás elegendő résztvevő híján elmarad, a befizetett előleg maradéktalanul visszajár. A harminc napon belüli lemondás díja 5000 Ft, melyet az előlegből vonunk le.