A Magyar Demokrata szerkesztősége a lap olvasói és barátai számára szilveszteri utazást szervez a Székelyföldre december 28. és január 2. között (hat nap, öt éj). Az út házigazdái Szencz Dóra és Bándy Péter, a Magyar Demokrata munkatársai. Az utazás magas komfortfokozatú, légkondicionált, wc-vel és DVD-lejátszóval felszerelt autóbusszal történik. A szállás első napon Kalotaszentkirályon, további négy éjszaka Zetelakán lesz magánházaknál, ahol négy, esetleg hat főre jut egy fürdőszoba. Az ellátás félpanzió az első nap vacsorától a hatodik nap reggeliig.

1. nap: Találkozás reggel fél hétkor a Műcsarnok előtt, indulás hétkor. Útközben pihenők, nagyváradi megállás után Kalotaszentkirályra érkezés a koraesti órákban. A szállás elfoglalása után vacsora a családoknál.

2. nap: Reggeli után kolozsvári megállással továbbutazás Marosvásárhelyre, rövid városnézés, érkezés az esti órákban Zetelakára, a szállás elfoglalása után vacsora a családoknál.

3. nap: Reggeli után lovas kocsizás a zeteváraljai víztározóhoz néhány megállással. A déli órákban vissza Zetelakára, ahol a Kultúrházban „lesi-pecsi” programmal (áfonya likőr, bor, sertéspörkölt, puliszka, valamint 2-3 órás furulyás-zenés műsor) várják a csoportot. Rövid pihenés után este disznótoros vacsora a Kultúrházban.

4. nap: Reggeli után kirándulás Szovátára (Medve-tó), majd Parajdra a sóbánya felkeresésével, Korondra (egy kis vásárlásra), Farkaslaka (Tamási Áron sírja) és Szejkefürdő (Orbán Balázs síremléke és a székely-kapu sor) megtekintése következik. Este a Kultúrházban élőzenés szilveszteri vacsora, tánc, mulatság hajnalig.

5. nap: Reggeli a délelőtti, vagy déli ébredést követően, egy órakor utazás Székelyudvarhelyre, belvárosi séta, este a Kultúrházban egy közös „tyúkverő” búcsúest.

6. nap: Reggeli után indulás haza. Budapestre érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 690900 Ft/fő., mely tartalmazza az utazást, a szállás, a félpanziós ellátás és a szilveszteri zenés vacsora árát, valamint a csoporttal utazó idegenvezető költségét, de nem tartalmazza az esetleges belépők árát, melyre célszerű kb. 1500 forintot szémítani.

A jelentkezéskor fizetendő előleg 35 000 forint, a hátralékot november 28-ig kérjük befizetni!

Az utazás csak kellő létszámú jelentkező esetén valósul meg.

A jelentkezés feltételeiről a Magyar Demokrata szerkesztőségében lehet érdeklődni személyesen (1024 Budapest, Andrássy út 124.), illetve telefonon (06 1/354-2350).