Az erdélyi főszervező, Sándor Krisztina – a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elnöke – a sajtótájékoztatón röviden ismertette az idei tábor elvi-eszmei alapvetését. Elhangzott: a magyarországi kormányváltás új helyzetet eredményezett a nemzetpolitikában is, és már jól látható jelei vannak annak, hogy mind a magyar-magyar, mind pedig a magyar-román párbeszédben áthelyeződtek a hangsúlyok. Idén ezt az új alapvetést járják körül a fősátras előadásokban, de szó esik még a gazdasági helyzetről, az energiapolitikáról, Verespatakról, illetve az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum jelenéről és jövőjéről is.

Somogyi Attila programfelelős a diáktábor jellegről számolt be. A koncertkínálat ismertetése után – idei felhozatal: Paso, Magashegy Underground, Demjén Ferenc, Csík Zenekar, Rúzsa Magdi, Tündérground, Role, Hooligans, Bikini – a bulihelyszíneket is ismertette, illetve az ifjúságot célzó kezdeményezéseket sorolta.

Demeter Szilárd, a tábor kommunikációs felelőse a megújult honlapot mutatta be. Elmondta: portálosították a honlapot, dinamikusabbá és pörgőbbé teszik beszámolókat. Napi két magyar nyelvű, illetve egy román nyelvű közleményt is kibocsátanak, valamint a szabadegyetem és diáktábor életét egy nyolcoldalas tábori lapban, a Tusványos Pressben követik nyomon. Kibővült a stáb, jelezte Demeter, idén a mandiner.hu szerzőgárdája is szerves részét képezi a kommunikációs csapatnak, továbbá videóbeszámolókat készítenek.

További információk: www.tusvanyos.ro