Az idei Arany Nyíl Rock Gálán az Év Nagylemeze kategóriában első helyezést elért zenekar az év koncertjére készül, különleges helyszínen, minden eddigit meghaladó technikai felszereléssel és látványvilággal. Az „Arcok„ vendége a „kör közepén”, azaz a porondon amúgy Pataky Attila, az EDDA frontembere lesz. A zenekarnak kilenc éves pályafutása során először lesz alkalma itt bemutatkozni a közönségének, amely mostanra igen figyelemre méltó létszámmal rendelkezik. A cirkuszi nézőtér elrendezése és a színpad egyedi kialakítása kiválóan alkalmas lesz a koncertjeiken mindig érezhető intenzív Közönség-Zenekar kapcsolat megteremtésére, amit talán a Nélküled című daluk refrénjének egyik sora fejez ki a legjobban: „Mi egy vérből valók vagyunk”.

A Magyar Cirkusz koncertcím azt is jelzi, hogy a világ mostanság a feje tetejére állt, így is lehet a nagykoncert plakátján szereplő zenekari tagokat „normálisan látni”. A muzsikusok részéről ez némi figyelmeztetés is akar lenni, hogy tegyünk egy kis rendet magunk körül, hogy újra az legyen minden, ami valóságosan is… A zenekar tagjai a nagycirkuszi koncerten pedig szeretnék megmutatni: nem a múlton való kesergés útját járják, sokkal inkább az igényes muzsikától pezsgő vidám „együttlét” hívei, s egy koncert számukra egyet jelent a közönségük óhajával: az örömzenével, a jókedvvel, az együtt énekléssel, a közös gondolkodással és olykor a katarzissal.

Az „Arcok„ az elmúlt hat évben egyébként négy lemezen fordultak a magyar sorskérdések felé, dalszövegeikben a gondolkodó, vívódó, jobbra törekvő hétköznapi embert jelenítik meg. Az Ismerős Arcok az elmúlt években olyan egyedi zenei és szövegvilágot alakított ki, hogy automatikusan nem sorolható sem az etno-rock, sem a blues-rock zenekarok közé; a 2003-as Egy a hazánk az ígéretes útkeresés jegyében fogant, az egy évvel későbbi Mennyit ér? és különösen a 2005-ös Szélbe kiáltok pedig már egy kiforrott művészi alkotóműhelyt fémjeleztek. Legutóbbi albumuk, az Éberálom egy évvel ezelőtt jelent meg. A zenekar ez utóbbi albumát is természetesen hosszú koncertkörúton mutatta be a budapesti MOM Művelődési Központtól Körmenden át Kiskőrösig.

***

A Nagycirkuszban rendezendő nagykoncerten aktuális jegyárakról és a nézőtér elrendezéséről a http://www.ismerosarcok.hu/ulesrend.pdf címen lehet tájékozódni. Az előadás lebonyolítására vonatkozó fontos tudnivalók a http://www.ismerosarcok.hu/tudnivalok.doc oldalról letölthetőek. Bővebb információ porondmester@ismerosarcok.hu, illetve a www.ismerosarcok.hu címeken érhető el.

Jegyeket rendelni a jegyrendeles@ismerosarcok.hu, valamint a Fővárosi Nagycirkusz jegypénztárában, a Mind Zene Zeneáruházban, a Fehérlófia és a Szkítia könyvesboltokban lehet.