Mint azt a heroldok már jó előre kihirdették, a tornán a legnemesebb, legvitézebb bajvívók vesznek részt, melyre a magyarok vitéz és bölcs királya, Károly és gyönyörű városa, Visegrád szeretettel vár minden érdeklődőt.

Állandó programok

A királyi palotában középkori babakiállítás és vásár lesz.

A Salamon-toronynál a várudvar színpadán régi zenei koncertek, trubadúr verseny, szerelmi hétpróba, vásári komédiák, lovagi tornák, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget.

A Fellegvárban középkori ostromszer bemutató, Szent Korona kiállítás és a királytalálkozót bemutató panomtikum fogadja a látogatót.

Minden nap együtt lakomázhat a királyokkal, választhat a hamisítatlan középkori étkek, tüzes magyar borok, hus cseh sör és lengyel mézpálinka kínálataiból.

A középkori vásár vidám forgatagában gólyalábasok, csepűrágók, zenészek, folyamatos bemutatóival szórakoztatják a vásárosok között sétáló vendégeket. Az árusok mögötti téren fegyverforgatók fortélyait,mesterségek féltve őrzött titkait lehet ellesni-kipróbálni, előadásokat megcsodálni, játszótereket felkeresni.

Középkori vásár, régi mesterségek bemutatója a királyi palota előtt a Fő utcán. Középkori gyerekjátszóház és kézműves foglalkozások a palota előtti parkban. A palota főbejáratával szemben XIV-XV. századi katonai tábor, ahol a sátrakban megtekinthető a kor fegyverzete, viselete.

A parkszínpadon vásári komédiák, történelmi táncbemutatók, régi zenei koncertek, bábelőadások és lovagi tornák várják egész nap az érdeklődőket.

A lovagi tornapályán kívül folyamatosan látogathatók ingyenes programok a Fő utcán, parkokban, a Salamon-toronyban, a fellegvárban.

Gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak tetszésükre valót.

Belépődíjasak a múzeum (Királyi Palota, Salamon-torony) állandó és időszaki kiállításai, illetve a fellegvár!

A belépőket a lovagi tornapálya előtt felállított pénztáraknál lehet megvásárolni.

www.palotajatekok.hu