Színpompás huszáregyenruhák, csillogó kardok, pörgő-forgó szoknyák, összecsendülő borospoharak… Ki ne szeretne ilyen hangulatban mulatni egy jót? Főleg, ha mindezt történelmi környezetben: a budai vár tövében, az Országház látképével a háttérben teheti meg.

Hirdetés

Ezt kínálja az immáron kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Hadik Bál, amelyre a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban kerül sor, 2022. november 26-án, 19:00 órai kezdettel (kapunyitás: 18:00 óra). A kárpát-medencei magyarság összetartozását is szimbolizáló esemény programjában egyaránt helyet kapnak anyaországi énekesek és néptáncosok, hagyományőrző huszárbandériumok. A résztvevők meghallgathatják Szarka György és Popovics Béla lebilincselő előadását nemzetünk múltjáról és jövőjéről, hírneves és feltörekvő hazai borászok termékeit kóstolhatják a borozóban, részt vehetnek a Laposa Birtok borkóstolóján és végigizgulhatják a támogatók jóvoltából fantasztikus nyereményekkel kecsegtető tombolát.

A mulatság során a talpalávalóról a Madarak együttes gondoskodik. A bálon – ahogy már évek óta – idén is átadásra kerül a Hadik-díj, egy míves huszárszablya, amelyet Makrai Katalin korábbi köztársasági elnökné asszony minden esztendőben a nemzeti összetartozásért sokat tevő, a gimnázium életében fontos szerepet játszó személyiségnek vagy szervezetnek ad át. A korábbi győztesek sorában ott van Dörner György, Bencsik András, a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium vagy éppen a lengyelországi Szent Hedvig Gimnázium is.

A Hadik bál mindig valamilyen kiemelt jótékonysági célt szolgál. Az idei rendezvény a háború miatt különösen nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarságot, a magyar oktatás működését szeretné segíteni.

Korábban írtuk

A bálra kétféle meghívó vásárolható: a sztenderd meghívó ára 8000 Ft, ez magában foglalja a belépésen túl a büfévacsorát és a köszöntőitalt, valamint egy tombolajegyet. Emellett lehetőség van ún. támogatói jegy vásárlására is, ennek ára 12.000 Ft. Az országszerte elismert Laposa Birtok 5 tételes borkóstolóján való részvétel külön jegyhez kötött, ennek ajánlott támogatói összege 4000 Ft.

Meghívó 2022. október 24-től vásárolható a gimnázium titkárságán munkaidőben, hétfőtől-péntekig 8-16 óra között (1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4., telefon: 214-8063), valamint e-mailben az info@egyetemi.com címre írt igényléssel.

Szeretettel várjuk Önt és családját a 10. Hadik Bálon!