Kisfilmen a mentett héjafiókák

Kisfilmen a mentett héjafiókákÚgy láttuk, sokan kedveltétek tegnapi posztunkat, amely az elmúlt hetek legemlékezetesebb vadállatmentési eredményeit mutatta be. Így arra gondoltunk, a mentett héjafiókákat kisfilmen is megmutatjuk.#BudapestiÁllatkert #MagyarMadármentőkAlapítvány #állatmentés #vadállatmentés #madármentés #héja #héjafiókák #természetvédelem #BudapestZoo #animalrescue #wildliferescue #birdrescue #northerngoshawk #conservation

Gepostet von Fővárosi Állat- és Növénykert am Donnerstag, 11. Juni 2020
Hirdetés

Több más állat mellett a rendőrség által lefoglalt héjafiókákon, egy összeharapdált, vemhes hódon és azóta már világra jött utódain, valamint három elárvult vadmacska kölykön is segítettek, tavasszal pedig 92 mentett sünt engedtek szabadon Fővárosi Állat- és Növénykert szakemberei. Tavaly összesen 2201 mentett állat kapott segítséget – közölte a fővárosi intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A vadállatmentő munka lényege, hogy a Magyarországon őshonos, vadon élő, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedeit mentik, amelyek valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak. A sérült állatokat meggyógyítják, a legyengülteket felerősítik, az elárvultakat pedig felnevelik az állatkert vadállatmentéssel foglalkozó munkatársai.

A cél minden esetben az, hogy az állatokat visszaengedhessék természetes élőhelyükre, ez azonban csak akkor lehetséges, ha újra képesek emberi segítség nélkül is boldogulni.

Korábban írtuk

Vadállatmentés: héjafiókák, hódok, sünök és vadmacskákAz év eleje óta már több száz mentett állat kapott második…

Gepostet von Fővárosi Állat- és Növénykert am Mittwoch, 10. Juni 2020