Hirdetés

Idén, az anyák napjára készülve a Lounge Design utánajárt, hogy a gyerekek hogyan látják az anyukájukat és mindezt egy különleges filmben örökítették meg – az előzmények azonban nem voltak ilyen egyszerűek.

A Lounge már az év elején elkezdett dolgozni a 2020-as anyák napi filmen a Miniszterelnöki Kabinetiroda megbízásából. A kreatív terv már megvalósításra készen állt, amikor a járványhelyzet megváltoztatott mindent. A kreatív csapat és a produkciós stáb, a helyzethez alkalmazkodva, két korábbi koncepciót ötvözve egy új ötlettel állt elő, ami lehetővé tette, hogy a szereplők és a stáb veszélyeztetése nélkül születhessen meg a film.

A készítők számos családot felkértek a szereplésre, és mindössze annyi instrukciót adtak, hogy a kisgyerek mesélje el, milyennek látja az édesanyját, illetve készítsen róla egy kedves rajzot. Ezek után a családok teljesen szabad kezet kaptak, az apukák operatőrök lettek, a gyerekek pedig tündököltek – a jelenetek leforgatásához senkinek sem kellett elhagynia az otthonát. 

Korábban írtuk

Az eredmény: közel 8 órányi nyersanyag és számtalan kedves gondolat a gyerekektől. A beérkezett rajzokat a produkciós szakemberek animációkká formálták, így keltve életre a gyermeki fantáziát.

„Szerencsések vagyunk, hogy a gyártás során ilyen nagyszerű gyerekekkel és családokkal dolgozhattunk együtt. Külön ki kell emelnünk a produkciós csapatot, akik gyors helyzetfelismerése és rugalmassága tette lehetővé, hogy ebben a helyzetben is boldog anyák napját kívánhassunk” – mondta Szécsényi Ádám, a film készítéséért felelős kreatív csapat vezetője.