Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

A közösségi összefogás szép és követendő példája mások mellett a badacsonyi borvidék legjelesebb pincészeteinek közös felsereglése a fővárosban. Idén már tizedik alkalommal mutatkoznak be közkedvelt tanúhegyünk vulkanikus borai impozáns helyszínen, a New York Palota Róma termében (1073 Budapest, Erzsébet körút 9-11.) Február 29-én 16 órától mintegy 40 borászat több mint 140 válogatott tétele várja az érdeklődőket a Badacsonyi Turisztikai Céh Egyesület szervezésében. A borokat személyesen az alkotók mutatják be. A kiállító pincészetek sorában ismert és újabb vagy eddig kevés reflektorfényt kapó borászatok egyaránt megtalálhatók.

A tizedik Badacsony New Yorkban bemutatón két különleges mesterkurzus is segít elmélyíteni ismereteinket. A meghívott szakmai partnerek dr. Csizmadia András gasztrofilozófus vezetésével Badacsony borai nászra vágynak! címmel gasztroelméleti kalandozáson vehetnek részt, dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapítója pedig az elmúlt tíz esztendő legkiválóbb évjárataiba avatja be az érdeklődőket.

A pincészetek mellett a turisztika is terítékre kerül, a kiállítók között megtalálható egyebek mellett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Folly Arborétum & Borászat, a Káptalantóti Kemencésház, a Lábdi Piac, a szigligeti vár, és még sokan mások.

A tizedik Badacsony New Yorkban bemutatóról bővebb információ elérhető a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen, illetve a Facebookon.