A Baptista Szeretetszolgálat meghívására Budapestre érkezik Chuck Norris.

Fotó: shutterstock.com, archív 

Az egykori legendás akcióhős, a híres színész, Chuck Norris feleségével együtt jön Budapestre, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz gálán november 24-én a Papp László Sportarénában. Ezzel útjára indítja az országos akciót, amely során a Szeretetszolgálat cipősdoboz méretű ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek.

A 78 éves Chuck Norris baptista családból származik, fontos számára a hit. Ennek szellemében neveli hét gyermekét és tizenhárom unokáját.

Az internetezők körében 2005 körül kezdett elterjedni az a mém, hogy Chuck Norrist emberfeletti képességekkel felruházó humoros, abszurd megállapításokat találnak ki. Ez a fajta viccelődés Magyarországon is annyira népszerűvé vált, hogy az M0-s híd névválasztására kiírt szavazáson egy ideig a Chuck Norris név vezetett, amire Stephen Colbert is felfigyelt. 

Az 1996-ban alakult Baptista Szeretetszolgálat 2004 óta működő karácsonyi Cipősdoboz akciójának célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. Az adománygyűjtés 2004-es elindulásakor csupán egy gyűjtőponton várták az ajándékokat, amelyekből az első évben 5000 darabot sikerült összegyűjteni. 2017-ben már mintegy 1000 önkéntes segítette a szervezet 3000 dolgozóját, akik 200 helyszínen várták a gyerekeknek szánt, kor és nem szerint felcímkézett cipős dobozokat. A szeretetszolgálat idén 15. alkalommal szervezi meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte már 294 gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Aki nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal vagy a szervezethez önkéntesként csatlakozva is segítheti az akciót.