Hirdetés

A 23 éves Isaac Sissel és egy meg nem nevezett, 19 éves nő már két hete a férfi autójában élt, miután nem sokkal korábban megismerkedtek. Sissel állítólag bántalmazta a nőt, aki a rendőrség szerint később azt állította, naponta megfenyegette, hogy megöli.

Május 9-én kora reggel a 19 éves lány egyik barátja azt jelentette a 911-es segélyhívószámon, hogy Sissel fogva tartja a „lányt és a macskáját az autóban”. Hozzátette, hogy Sissel egy bűnöző, a gépjármű lopott, a férfinél kés és minden bizonnyal kézifegyver is van.

Kiérkezés után a rendőrök rátaláltak a gyanúsítottra és az áldozatra, de Sissel a fiatal nővel együtt elhajtott, miután meglátta a rendőrautó vészvillogóját. A rendőrök ezért üldözőbe vették, nem sokkal később pedig Sissel felhívta a 911-es segélyhívószámot.

„Ez egy illegális üldözés… a jogosítványomat felfüggesztették, és ez egy illegális üldözés… Nem szabadna üldözniük” – jelentette ki Sissel a diszpécsernek, miközben egy 2021-es Washington állambeli törvényre hivatkozott, amely erőteljesen korlátozza a rendőrök lehetőségét az autós üldözések során.

Korábban írtuk

Az említett, a demokraták által támogatott jogszabály (House Bill 1054) tavaly júliusban lépett hatályba, és megtiltja a rendőröknek, hogy autóval vegyék üldözőbe a gyanúsítottakat, kivéve, ha alapos okkal feltételezhető, hogy az illető erőszakos vagy szexuális bűncselekményt követett el, illetve ha alapos gyanú van arra, hogy ittasan vezet. A törvény továbbá korlátozza a rendőrök lehetőségeit a könnygáz, valamint a katonai felszerelés használatával kapcsolatban is.

Az interneten elérhető információk szerint Sissel legutóbb 2021. október 3-án szabadult, és jelenleg a King megyei börtönben tartják fogva.

(forrás)