Ken Griffin befektető megvette az Egyesült Államok történetének legdrágább otthonát, egy négyemeletes, még építés alatt álló lakást a manhattani Central Park déli oldalán. A férfi 238 millió dollárt (közel 67 milliárd forintot) fizetett a „milliárdosok bunkerének” keresztelt, még át nem adott épületben található ingatlanért.

Képernyőfotó: foxnews.com

Képernyőfotó: foxnews.com

Griffin szereti az extravagáns otthonokat: van egy közel 59 millió dolláros (16,5 milliárd forint) lakása Chicagóban, egy 60 millió dolláros (16,8 milliárd forint) penthouse-a Miamiban, egy 122 millió dolláros (34 milliárd forint) villája Londonban, és 250 millió dollárnyi (több mint 70 milliárd forint) telke a floridai Palm Beach-en.

A most épülő, manhattani, mészkővel borított luxusépületen belül sportklub, dzsúz-bár, kosárlabda-pálya, könyvtár és privát éttermek is találhatók. Steven Roth befektető állítólag az épület kialakításának minden részletét saját maga felügyeli. 

Griffin új otthona egy gigantikus, közel 2300 négyzetméteres, négy szinten át – az ötvenediktől az ötveharmadik emeletig – terjeszkedő lakás lesz.

A rekordösszegű ingatlan-adásvételről először a The Wall Street Journal számolt be.