Rasszizmussal és antiszemitizmussal vádolja a Metallicát egy TikTok-felhasználó. Serena Trueblood egy háromperces videóban gyűjtötte össze azokat a vádpontokat, amelyek alapján a James Hetflied és Lars Ulrich által 1981-ben alapított Los Angeles-i heavy metal zenekart, annak „problematikus” múltja miatt el kellene távolítani a közéletből. Trueblood a Metallica esetében a rasszizmust emeli ki a problémák sorából.

Hirdetés

A videógyűjteményben Jason Newsted, a Metallica egykori basszusgitárosa náci karlendítéshez hasonló mozdulatot tesz, egy másik vágóképen pedig James Hetfield látható, kezében egy olyan elektromos gitárral, amelyen dekorációként egy stilizált vaskereszt látható.

A videó persze vírusként terjedt az interneten, s Twitteren is megjárta a maga köreit. Itt azonban Serena Trueblood a Metallica-rajongók táborába botlott, és amit ott kapott, abban nem volt köszönet.

A legfinomabb kritika, amit Trueblood kapott az az, hogy a TikTokkert kellene eltörölni.

Korábban írtuk

A másik oldal is képviseltette magát a kommentelők táborában. Egyikük a következőket írta: 

„Bárcsak láttam volna [Trueblood videóját] azelőtt, hogy megvettem volna a Metallicás pólómat.”

További fordulata a közösségi médiában gyűrűző botránynak, hogy abba a Guns N’ Rosest is sikerült belekeverni. Az egyik Twitter-felhasználó például a következőket írta:

„A TikTok-os srácok azért törölnék el Axl Rose miatt a Metallicát, mert bizonyára nem hallották a Guns N’ Roses One in a Million című számát.” A komment a banda egy 1998-as számával kapcsolatos, amelynek szövegében az „n-betűs szó” is megjelenik. Íme:

„Police and niggers, that’s right Get outta my way / Don’t need to buy none of your Gold chains today.”

A TikTok-felhasználó #isyourfavproblematic (~ problematikus-e a kedvenced) hashtagű csatornáján egyébként sorra veszi azokat a műsorszámokat, előadókat, amelyekkel kapcsolatban hasonló problémák merültek fel benne.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.