Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

A dél-angliai Southamptonban élő 19 éves férfit őrizetbe vették, azzal gyanúsítják, hogy fegyveresen behatolt egy biztonsági területre – tájékoztatott a rendőrség. A közlemény szerint a férfi ugyan behatolt a védett területre, de nem jutott be egyetlen épületbe sem. A királyi család tagjait tájékoztatták az incidensről.

A 95 éves II. Erzsébet királynő Windsorban, fő rezidenciáján tölti a karácsonyt az idén először férje nélkül, miután Fülöp edinburghi herceg áprilisban meghalt. Szombaton több családtagja, köztük fiai, Károly és Edward és feleségeik is csatlakoztak hozzá.

A Daily Mirror című lap szerint a gyanúsítottat a térfigyelő kamerákon észlelték, a felvételen egy számszeríj volt látható nála.

„A biztonsági őrök nem hittek a szemüknek” – mondta egy biztonsági forrás a bulvárlapnak, megjegyezve, hogy nagy létszámú biztonsági személyzetet vezényeltek ki, „szavatolandó a királynő biztonságát, aki lakrészében tartózkodott”.

Korábban írtuk

Az újság szerint „a biztonsági eljárások jelentős átértékelése” várható az incidens után.

A Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap úgy tudja, hogy a gyanúsított a nyílpuskán kívül egy kötéllétrával is fel volt szerelkezve, amelyet a kerítések átmászásához használt.

A hatósági közlemény szerint bár az Egyesült Királyságban a nyílpuskák halálos fegyvernek minősülnek, viselésükhöz nem szükséges engedély vagy regisztráció.