A pitbullkeverék teteme két óra múlva bukkant föl a szegedi Keramiton tó közepén. Horgászok azt állítják, hogy több harcsa is él a tóban, az egyik – a halradar felvétele alapján – két és fél méter hosszú. A kutyus gazdája szerint az állat csak pancsolt, amikor eltűnt.

Fotó: ShutterStock

A harcsáról azt írja a szakirodalom, hogy ívási időszakban védi a területét, ilyenkor mindenre agresszíven támad. Úgy vélik, az, ahogy a kutya lépkedett a sekély vízben, ugyanúgy ingerelhette a halat, mint amikor a horgászok kuttyogatnak.

A kutya gazdája így számolt be a történtekről:

„Délután két-három óra felé jöhettünk le. A kutya ilyenkor mindig leszaladt a vízhez, de csak akkor ment be, ha megengedtük neki. Nem a saját stégemnél engedtük bele, hogy ne zavarja a halakat, hanem két állással odébb. Beszélgettem is valakivel telefonon, és nem figyeltem oda. A fiam kérdezte, hol lehet a kutya, miért nem jött már vissza. Keresni kezdtük, és nem láttuk sehol. Felhívtam a katasztrófavédelmet, eljönnének-e csónakkal, hátha megtalálják, de azt mondták, a kutya, ha valami baj is éri a vízben, nem merül el. Vagyis fönn kéne lennie. Két óra eltelt, mire észrevettem, hogy a túloldal felől valami feketeséget hoz lassan az áramlat. Ahogy közelebb ért, látszott, hogy a kutyánk az. Egy hármas horgot kötöttem a zsinórra, azzal húztam közelebb. A lábán kefeszerű fogak nyomai látszottak. Azt gondolom, a harcsa lehúzhatta, de nem tudott vele mit kezdeni, és elengedte.”