Hirdetés

Az Avonban található Taste by Spellbound nevű pékség dolgozói épp a kiszállításra kész tortákat és süteményeket pakolták az autóba, amikor a feketemedve megjelent a pékség garázsában.

A pékség tulajdonosa Instagram-bejegyzésében arról számolt be, hogy először az egyik alkalmazott kiáltását hallotta. A garázsban tartózkodó Maureen Williams a WTNH helyi televíziós csatornának nyilatkozva elmondta, hogy először kiabálással próbálta elijeszteni az állatot, az azonban többször is visszafordult a garázs felé. Miután közelebb merészkedett Willamshez, a nő kihátrált a garázsból és futásnak eredt.

A televízió által bemutatott biztonsági felvételeken látható, amint a medve – miután többször is sikertelenül próbálták elkergetni – egy muffinokkal teli dobozt húz ki a parkolóba, összesen 60 darabot felfalva a süteményből.

Mire a rendőrség kiérkezett a helyszínre, az édesszájú medve már odébb állt; a dolgozóknak végül autódudával sikerült elijeszteniük az állatot, az incidensben senki nem sérült meg.

Az Egyesült Államok keleti részén fekvő Connecticut államban 1000-1200 feketemedve él. A múlt évben összesen 158 alkalommal találkoztak medvével az államban, ebből 67 alkalommal lakóházakba tévedtek be az állatok. Tavaly összesen két alkalommal támadt medve emberre Connecticutban, de már idén is megsérült egy nő, aki kutyasétáltatás közben találkozott össze egy példánnyal.

Korábban írtuk