Fotó: MTI/AP/ADF
Az ausztrál védelmi erõk (ADF) által 2020. augusztus 4-én közreadott kép három férfiról és az általuk készített SOS feliratról a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Pikelot-szigeten augusztus 2-án. Az eltűnt mikronéziai tengerészeket három napja keresték az amerikai és az ausztrál hatóságok, amikor észrevették a segélykérő feliratot

A hatóság közlése szerint a három embert már majdnem három napja keresték, amikor ausztrál és amerikai repülők vasárnap észrevették a lakatlan Pikelot-sziget homokjába készített feliratot – közölte hétfőn az ausztrál védelmi minisztérium.

Hirdetés

A három férfi július 30-án indult egy hétméteres hajóval a Pulawat-zátonyszigetekről és a mintegy 43 kilométerre fekvő Pulap-atollra tartott, de eltévedtek és elfogyott az üzemanyaguk a közlemény szerint.

A közeli – amerikai fennhatóságú – Guamról indultak keresésükre szombaton.

Kiindulási pontjuktól nagyjából 190 kilométerre találták meg őket. Egy ausztrál katonai helikopternek sikerült leszállnia a lakatlan sziget partján és ételt-italt adni nekik. Az eltévedt hajósok jó állapotban voltak, később egy mikronéziai járőrhajó vitte őket haza.

Korábban írtuk