Hirdetés

A szövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a Kárpát-medence csaknem ezer településén, 20 000 magyarul beszélő óvodáshoz jut el az ajándék, amelynek része egy apró édesség és egy szép mesekönyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt. A Rákóczi Szövetség munkatársai, illetve partnerei december 6. és 20. között juttatják el a külhoni intézményekbe az ajándékcsomagokat.

Kiemelték: a Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztása mellett, és meggyőződésük, hogy a magyar iskola mind a gyermek későbbi boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.

A közlemény szerint azért, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekeknek minél szebb és tartalmasabb lehessen, 270 óvoda adventi programját karolja fel a szövetség. Az óvodák, óvodai csoportok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásaik támogatására pályázhattak, többi között kézműves foglalkozásra, mézeskalácssütésre, adventi koszorúkészítésre, betlehemes játékra vagy bábfoglalkozásra.

Felidézték: a Rákóczi Szövetség Magyar iskolaválasztási programja érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és a Vajdaságot, Erdélyben és a Partiumban Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben, Beszterce-Naszód, Kolozs és Krassó-Szörény megyéket, illetve Szászrégen, Torda és Dés régióját, valamint Csángóföldet és Horvátországot.

Korábban írtuk