Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Az 54 éves Neil Parker a Brisbane-től 32 kilométerre nyugatra lévő Mount Nebo hegyen túrázott egyedül, amikor lezuhant egy hat méter magas vízesés tetejéről és eltörte a lábát, valamint a csuklóját.

„Rögtön arra gondoltam, hogy óriási bajban vagyok, mivel senki nem tudja, hogy merre járok” – mondta el szerdán az ausztrál férfi az újságíróknak a kórházi ágyából.

A tapasztalt túrázó először megpróbált a telefonján segítséget hívni, ám a készülék megsérült a zuhanáskor. Ezután elhatározta, hogy elvonszolja magát egy nagyjából 3 kilométerrel arrébb fekvő területre, amelyről úgy vélte, hogy a kereső- és mentőcsapatok ott nagyobb eséllyel rátalálnak.

Parker szerint a nála lévő fájdalomcsillapítók és fehérjeszeletek segítettek neki átvészelni a fájdalmas és erőt próbáló két napot.

„Nagyjából egy-másfél métert tudtam haladni egyhuzamban, mielőtt meg kellett állnom pihenni” – idézte fel a férfi. Hozzátette: „ami gyalog 40 percembe került volna, azt a földön kúszva csaknem két nap alatt tudtam megtenni”.

Parkert végül egy mentőhelikopterről vették észre kedd délután és kórházba szállították.