Fotó: Londonist.com
Hirdetés

A brit főváros egyik legelőkelőbb kerületében, Mayfairben lévő lakást heti 1500 fontért (524 ezer forint) vagy havi 6200 fontért (2,16 millió forint) lehet kibérelni a környék első számú ingatlanirodájától. A Wetherell tájékoztatása szerint a két hálószobás, bútorozott lakás, amely az ötcsillagos Connaught Hotelre néz, a Mount Streeten, egy szivarbolt felett található. Az üzlet emléket is állít a szivarok iránti rajongásáról ismert politikusnak.

Winston Churchill 1900 és 1905 között lakott a Viktória korabeli épület második emeletén lévő lakásban, amelynek bérleti jogát unokafivérétől, Marlborough kilencedik hercegétől vette át. Huszonhat éves korában költözött oda, akkor már nevet szerzett magának katonaként és haditudósítóként. A 98 négyzetméteres lakásban élt, amikor megkezdődött több mint 60 évig, 1964-ig tartó parlamenti képviselői karrierje. Több liezonja volt ebben az időszakban, mások mellett Pamela Plowden társasági hölggyel, majd Ethel Barrymore amerikai színésznővel, végül Muriel Wilson örökösnővel.

Fotó: Londonist.com

Az épületet Ernest George és Harold Peto tervezte, az idők folyamán azonban átalakításon esett át, csakúgy, mint Churchill egykori lakása. Peter Wetherell, a nevét viselő iroda igazgatója szerint a Mount Street az egyik legkeresettebb Mayfairben: a különleges stílusú terrakotta házak sok érdeklődőt vonzanak, Churchill egykori lakásának bérleti lehetősége pedig egyedülálló.