A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál tett bejelentést a Fiatal Családosok Klubja az RTL Klub egyik műsora miatt. A Ficsak szerint felháborító, hogy az RTL Klub vasárnap főműsoridőben, 12-es korhatáros besorolás mellett sugározta a Szenzációs Négyes nevű produkciót, amelynek a szervezet elnöke szerint több részlete is a szeméremsértés határán mozog.

Képernyőfotó: hirado.hu

Meztelenül, intim testrészeiket alig takarva táncoló férfiakat lehetett látni az RTL Klub saját ötlete alapján készült műsorában. A Szenzációs Négyes nevű produkció vasárnap este, fő műsoridőben debütált a csatornán. A tervek szerint hetente jelentkezik majd új epizóddal.

A műsor az RTL Klubon 12-es korhatár-besorolást kapott. Vagyis az ennél idősebb gyermekek már megnézhetik. A műsor hivatalos Facebook-oldalát szinte azonnal elárasztották a negatív hozzászólások.

A műsor tartalma miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz is érkezett bejelentés. A testület közlése szerint megkezdték a vizsgálatot. A produkció korhatár-besorolásáról azt írták, az RTL saját döntése volt, hogy a műsor 12-es karikát kapott.

Bejelentést tett a Fiatal Családosok Klubja is. A szervezet elnöke szerint felháborító, hogy a kisgyermekek és a családok által az egyik leginkább nézett műsorsávban az RTL Klub egy szeméremsértés határait súroló műsort sugárzott.

Az M1 kereste az ügyben az RTL Klubot, hogy megkérdezzék, mivel indokolják a jelenetet. Az RTL Klub szerint „semmi olyan nem látszott, amely egy nyári, balatoni hőség kapcsán készült Híradó tudósításban ne lehetne benne”. Szerintük „a testrészek takarva voltak, így nem látszott semmi.”