Kai Kai and Jia Jia are proud parents!

WHO is the #littleone? We can’t keep it in anymore…We are absolutely thrilled to present you our giant #panda FAMILY! Yes, Kai Kai and Jia Jia just had a baby. Congratulations to the new parents and their animal care team! Special thanks to sponsor, CapitaLand 🐼 #wildlifereserves #panda

Posted by Wildlife Reserves Singapore on Saturday, August 14, 2021
Hirdetés

A 13 éves Kaj Kaj és a 12 éves Csia Csia elsőszülöttje a becslések szerint 200 grammal jött világra, nemét még nem határozták meg. A bocs a WRS River Safari állatparkjában született kínai szakértők segítségével.

Annak ellenére, hogy Csia Csia első alkalommal hozott világra utódot, amint meglátta az újszülöttet, anyai ösztönei azonnal működni kezdtek. A közlemény hozzátette, hogy az anyaállat és bocsa egyelőre látogatóktól védett kuckóban pihen, hogy idejük legyen a szoptatásra és a kötődés kialakulására.

„Csia Csia első vemhessége és a bocs világra jötte fontos mérföldkő a faj gondozásában itt Szingapúrban. A siker a jó ellátás, a szaporodást segítő tudományág, az asszisztált reprodukció, valamint stábunk és kínai pandaszakértők kitartásának eredménye. Munkánk azzal folytatódik, hogy segítünk az újdonsült anyának újszülöttje felnevelésében” – mondta Cseng Ven-haur, a WRS igazgatóhelyettese.

Kaj Kaj és Csia Csia áprilisban mutatták a párzási időszak jeleit, esetükben ez már a hetedik alkalom volt. A WRS állatgondozó csoportja a kínai óriáspanda-védelmi és kutatóközpont (CCRCGP) szakembereivel szoros együttműködésben elkezdték a 2021-es szaporítási terv végrehajtását.

Korábban írtuk

A kínai pandakutatók azt tanácsolták a szingapúri állatorvosoknak, hogy a fogamzási időszak letelte előtt hajtsanak végre mesterséges megtermékenyítést. A műveletet a WRS vadvédelmi és kutatóközpontjában végezték Kaj Kaj párzási időszak előtt lefagyasztott spermájával. Csia Csia vemhességét később ultrahanggal állapították meg.