Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Az ötrészes műsort, amely a világ nemzeti parkjait mutatja be, Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground készítette.

Övé volt a legismertebb név a kreatív művészek szombat esti Emmy-díjátadóján a híres jelöltekkel – köztük Kareem Abdul-Jabbarral, David Attenborough-val és Lupita Nyong’óval – teli kategóriában.

Barack Obama a második elnök, aki Emmy-díjat kapott. Dwight D. Eisenhowert 1956-ban tüntették ki Emmy-különdíjjal.

Obama korábban Grammyt is nyert két memoárjának, A remény merészsége és a Egy ígéret földje című könyvének hangoskönyv-felolvasásáért. Michelle Obama 2020-ban saját Grammy-díjat vihetett haza hangoskönyvének felolvasásáért.

Korábban írtuk

A volt elnök ezzel félúton van az EGOT nevű csoport felé, amelynek tagjai azok a szórakoztatóipari személyiségek, akik a négy legfontosabb díj, az Emmy, a Grammy, az Oscar és Tony (EGOT) mindegyikét elnyerték. Eddig ez 17 embernek sikerült.

A néhai Chadwick Boseman posztumusz Emmy-t kapott szinkronmunkájáért. A díjat A Fekete Párduc színésze a Disney+ és a Marvel filmstúdió animációs sorozatában, a What if… ?-ben című nyújtott kiváló alakításáért nyerte el.

A műsorban Boseman a Fekete Párduc egyik szereplőjét, T’Challát szólaltatta meg egy alternatív univerzumban.

A két éve, 43 évesen, vastagbélrákban meghalt Bosemannek ez volt az egyik utolsó projektje.