Fotó: MTI

Meghan sussexi hercegné nemrégiben babaváró bulit tartott barátaival New Yorkban, ahol kiderült, hogy fia lesz – írja a Fox News honlapja a Vanity Fair divatmagazinra hivatkozva.

Fotó: MTI

A partin azonban más is kiderült a baba nemén kívül. Harry herceg felesége ugyanis kijelentette: szeretné „rugalmasan, nemi sztereotípiák alkalmazása nélkül” nevelni a gyerekét.

A család nemileg semleges színeket választott ki a baba szobájának is: fehérre és szürkére festették a falakat. A Kensington Palota egyelőre nem kommentálta a híreket.

„Meghan a bulin beszélt a szülésről és arról, hogy Harryvel hogyan tervezik nevelni a babát. A rugalmas szót használta” – nyilatkozta a magazinnak egy névtelen forrás. 

Markle egy roppant fellengzős és drága babavárón ünnepelte gyermeke érkezését New Yorkban – a partit állítólag Serena Williams teniszező barátja szervezte, aki egy penthouse lakosztályt bérelt ki New York méregdrága Upper East Side-ján. A kétemeletes, öt hálószobás, négy kandallós, hat fürdőszobás Central Parkra néző lakosztály és a parti további költségei, mint például a London-New York oda-vissza út egy bérelt magánrepülőn a DailyMail becslései szerint körülbelül 120 millió forintnyi összegbe került, bár a család állítja, hogy mindent Markle tehetős barátai fizettek.

A genderfluid, vagy nemileg semleges nevelés egyébként egyre népszerűbb a „haladó szelleműek között” az utóbbi időben: a semleges nevek használatán kívül a szülők nem hívhatják lányaikat például „kis hercegnőnek”, illetve a ruhák kiválasztását is teljesen a csemetékre bízzák.