Oroszlánkölyköt fedezett fel egy holland férfi, miközben egy mező mellett futott el – közölte a rendőrség hétfőn.

A nagyjából öt hónapos hím állatot ketrecben hagyták az út mentén, amikor a futó rátalált Utrecht és Hilversum között, Tienhoven közelében.

A rendőrök Twitter-üzenetben tettek közzé felhívást, hogy az oroszlánkölyök tulajdonosának nyomára akadjanak, a kis állatnak eközben egy nagymacskák mentésével foglalkozó alapítvány viseli gondját.

Az alapítvány Facebook-oldalán annyit közölt, hogy a kis oroszlánt „nagyon kimerítették az események” és egyelőre karanténban tartják.   

Hozzátették, hogy a kölyök sok vizet ivott és már jól érzi magát az új környezetében. A közzétett videón látni, ahogy a kölyök labdával játszik, majd megpihen a fekhelyén.

Update leeuwenwelp Onze kleine kanjer is goed de eerste nacht doorgekomen. Hij heeft heerlijk liggen slapen en de eerste hapjes zijn ook gegeten. Hij krijgt nog heel licht verteerbaar voedsel omdat niet duidelijk is waar hij aan gewend is. Ook het eerste speelgoed is dankbaar in ontvangst genomen. Team stichting leeuwLion Cub UpdateOur little champ has had a good first night: he slept well and ate his first food. At the moment, we're giving him easily digestible food since we're not sure what he is used to. The first toys have also been received with gratitude.Stichting Leeuw Team

Gepostet von Stichting Leeuw am Montag, 8. Oktober 2018